Ce este o infecție bacteriană? Cauza internării Madonnei la terapie intensivă


'Regina muzicii pop' a fost externată de la terapie intensivă și se află sub supraveghere medicală în recuperare.


Spitalizarea Madonnei într-o unitate de terapie intensivă (ICU) i-a șocat miercuri pe toată lumea. "Regina muzicii pop" a fost internată sâmbăta trecută, iar starea ei era atât de gravă încât a trebuit să fie intubată.

Diagnosticul a fost o "infecție bacteriană severă, din cauza căreia artista a trebuit petreacă mai multe zile la terapie intensivă", a spus Oseary într-o declarație pe contul său de Instagram miercuri. El a continuat spunând că artista a ieșit de la terapie intensivă, dar se află sub supraveghere medicală strictă.

"Ea se află încă sub îngrijire medicală. Se așteaptă o recuperare completă", a declarat reprezentantul ei.

Site-ul Page Six a precizat că în timpul spitalizării, Madonna, în vârstă de 64 de ani, a fost mereu însoțită de fiica sa Lourdes León.

Până în prezent, niciunul dintre membrii familiei artistei nu a făcut declarații despre starea de sănătate a acesteia, astfel că fanii ei așteaptă o declarație. Nu se cunosc detalii despre locul din organism în care a contractat infecția.

Ce este o infecție bacteriană?

În urma diagnosticului pus, mulți se întreabă ce este o infecție bacteriană și ce o poate cauza?

După cum sugerează și numele, o infecție bacteriană este cauzată de bacterii. De obicei, este tratată cu antibiotice, dar atunci când nu este tratată la timp, se poate agrava.

Site-ul Cigna a explicat că o infecție bacteriană poate urma unei infecții virale. Potrivit Cigna, dacă o infecție virală nu se ameliorează după 10 zile sau dacă se ameliorează și apoi se înrăutățește brusc, este posibil să fie bacteriană.

Infecțiile bacteriene afectează de obicei o singură parte a corpului, cum ar fi plămânii, urechile, tractul urinar sau sinusurile. Se pot manifesta sub formă de sinuzită, pneumonie, faringită streptococică, otită și infecții ale vezicii urinare.

Dacă acest tip de infecție nu este tratată la timp, se poate răspândi în tot corpul prin fluxul sanguin și poate duce la bacteriemie, care are simptome precum dureri abdominale, greață, diaree, tahicardie, febră, confuzie, respirație rapidă și poate duce chiar la deces din cauza septicemiei, detaliază Manual MSD.

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies