Care este cea mai tristă etapă a vieții? Aceasta este vârsta la care suntem cei mai nefericiți, potrivit științei


Sentimentele sunt unice și complexe la fiecare persoană, dar, fără îndoială, că sentimentul de tristețe este familiar pentru majoritatea oamenilor din lume. 


 

În fond, fiecare etapă a vieții este plină de lucruri bune și negative. Dar este, de asemenea, adevărat că există un anumit moment în timpul dezvoltării noastre, în care pur și simplu pare că lucrurile devin din ce în ce mai complicate, indiferent de cât de mult efort sau timp investim.

Potrivit unui articol publicat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA, binecunoscutul sentiment de goliciune pe care îl resimt unii oameni se intensifică după o anumită vârstă. Concluzia la care a ajuns expertul David Blanchflower vă va surprinde, deoarece aceasta ar putea fi explicația pentru care unii oameni par a fi mai nefericiți decât alții.

De ce simt uneori oamenii că viața nu mai are niciun sens?

David explică faptul că fericirea poate fi reprezentată grafic ca un "U", în care punctul cel mai înalt se găsește în copilărie, această etapă frumoasă în care, în general, nu există griji, iar copiii se joacă pur și simplu fără să se gândească la consecințele negative ale viitorului.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, această scală a fericirii începe să scadă, găsindu-și cel mai scăzut punct la vârsta de 47 de ani, deși cauzele pot varia de la o persoană la alta. În general, acest lucru se explică prin faptul că aceasta este vârsta la care adulții încep să intre în perioada de bătrânețe.

vezi emisiunile doctor de bine

Mihaela Bilic spune cum calculăm porția corectă pentru masa de sărbători. Frica...
Cel mai eficient „medicament" pentru un sistem cardiovascular sănătos. Explicațiile...
Cum crește obezitatea riscul de complicații și afectează articulațiile. Avertismentul...
Cum influențează dinții și maxilarele îmbătrânirea feței. Efectele pierderii...
Soluția pentru a evita alimentele procesate. Mihaela Bilic ne explică cum putem...
Legătura nebănuită între mușcătura defectuoasă și digestie. Când trebuie...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies