Boala Parkinson ar putea fi identificată cu 7 ani înainte de a se dezvolta, după aceste semne oculare


Parkinson este una dintre principalele boli neurodegenerative care ar putea fi diagnosticată mai devreme, putând fi depistată prin aceste semne la nivelul ochilor. Ochii au devenit posibila sursă a unui diagnostic de Parkinson care ar putea salva milioane de oameni timp de calitate. 


În prezent, nu există un tratament pentru acest tip de boală, ci doar o serie de medicamente capabile să îi încetinească efectele. Așadar, începerea tratamentului din timp, cu până la 7 ani înainte de apariția primelor simptome, este esențială.

University College London (UCL) și Moordfields Eye Hospital au realizat cel mai mare studiu realizat vreodată pe imagini de retină de la mai mulți pacienți. Scanările oculare au devenit o modalitate de detectare a bolilor degenerative, care poate câștiga timp pentru pacienții afectați de acestea.

Nu există un tratament pentru bolile neurodegenerative. Puține studii și resurse sunt dedicate unui tip de boală care afectează populația în vârstă. 

Acest studiu își propune să ofere un diagnostic precoce. Ceva ce poate fi deja făcut prin ADN, deși nu cu o acuratețe totală. Studiind unele dintre semnele pe care ni le dau ochii noștri, putem ști dacă în aproximativ 7 ani vor apărea primele simptome ale acestei teribile boli neurodegenerative.

Ar fi mai ușor, mai rapid și mai ieftin pentru sistemul de sănătate să depisteze aceste boli prin intermediul ochilor. Nu doar Parkinson, ci și alte boli, cum ar fi Alzheimer, care este la fel de crudă și afectează în același mod populația în vârstă. Ochii sunt acum o speranță pentru a aplica un tratament corespunzător pentru încetinirea acestei boli.

Deocamdată, este vorba de un studiu care a fost realizat în Marea Britanie și care a dat rezultate bune. Mai sunt necesare încă multe alte resurse și studii pentru a găsi niște sisteme exacte de prevenire, dar mai ales un tratament eficient pentru aceste boli care afectează un număr mare de oameni.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies