Beneficiile oțetului de mere, un aliment minune


CNN a publicat un material amplu în care prezintă beneficiile oțetului de mere.

Sursă foto: Shutterstock

Oțetul de mere este un produs natural ale cărui efecte asupra organismului îl transformă într-un adevărat aliment minune.

Potrivit experților care au răspuns solicitării CNN, oțetul de mere reduce glicemia, după cum arată studiile. Acidul acetic ajută oamenii să scadă glicemia. Dieteticianul Johnson Carol a explicat că, potrivit unei cercetări din 2019, oțetul de mere a ajutat la scăderea cu 10 puncte a concentrațiilor de glucoză în repaus alimentar. Acest aliment este extrem de important mai ales pentru persoanele care sunt rezistente la insulină.

Mai mult, oțetul de mere ajută la pierderea în greutate. Potrivit unui studiu în care au fost implicate 175 de persoane supraponderale, dar sănătoase, tratamentul cu oțet de mere pe o perioadă de 12 săptămâni a ajutat la scăderea în greutate.

Aceste persoane au consumat cidru de mere în combinație cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice.

Totodată, oțetul de mere este cel mai recomandat conservant pentru alimente. El poate fi folosit fără griji la prepararea murăturilor, fiind un conservant natural care nu ne dă bătăi de cap în ceea ce privește efectele asupra sănătății. Oțetul de mere poate fi, de asemenea, utilizat pentru spărarea alimentelor, datorită proprietăților sale de reducere a bacteriilor și virusurilor de pe fructe și legume.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies