66 de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse. Analizele confirmă cantități "inacceptabile" de substanțe toxiceIndia așteaptă punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la un sirop de tuse produs în țară care ar fi cauzat zeci de decese în rândul unor copii din Gambia.


Moartea a 66 de copii în Gambia este o lovitură pentru imaginea Indiei, văzută ca o „farmacie a lumii” care furnizează medicamente pentru toate continentele, în special pentru Africa. Siropul pentru tuse a fost produs de Maiden Pharmaceuticals, cu sediul în New Delhi, conform OMS.

Medicamentul poate provoca leziuni renale

OMS a anunțat că medicamentul poate provoca leziuni renale și că analizele de laborator au confirmat cantități „inacceptabile” de dietilen glicol și etilenglicol în sirop, care pot fi toxice.

Agenția de sănătate a ONU a informat agenția de medicamente din India despre decesele produse la sfârșitul lunii trecute, după care autoritatea de reglementare a început o investigație împreună cu autoritățile de stat și cu OMS. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că analizele de laborator ale siropului de tuse Maiden au confirmat cantități „inacceptabile” de dietilen glicol și etilenglicol, care pot fi toxice și pot duce la leziuni renale acute.

Maiden a fabricat și a exportat siropul doar în Gambia, au declarat surse din ministerul indian.

Conform OMS, produsele Maiden - Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrop, Makoff Baby Cough Syrop și Magrip N Cold Syrop - ar fi fost distribuite în altă parte prin piețe informale, dar au fost identificate doar în Gambia.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies