5 alimente comune care cresc tensiunea arterială


Tensiunea arterială crescută poate deveni o problemă extrem de gravă, la fel ca și tensiunea arterială foarte scăzută. 

Sursă foto: Pixabay

Există anumite alimente care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, ele trebuie evitate de persoanele hipertensive, și consumate în cantități suficiente de persoanele hipotensive. 

Chiar dacă pot părea alimente banale, ele au un efect puternic asupra tensiunii arteriale. 

5 dintre cele mai cunoscute alimente care cresc tensiunea arterială sunt:

  1. Sarea - 
  2. Nucile - datorită conținutului crescut de vitamina B, nutrient esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale
  3. Cafeaua - datorită conținutului de cofeină
  4. Carnea roșie
  5. Vinul

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Ecografia de sân, investigația esențială pentru femei. Când este necesar să...
Mâncatul rapid duce la haos digestiv. Explicațiile medicilor privind obiceiurile...
Suplimentele cu colagen sunt complet inutile, explică renumiți academicieni și...
Soluția Mihaelei Bilic pentru a slăbi fără cură: „Iată o sugestie care poate...
Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum să ne facem planuri realiste pentru Anul Nou și...
Dr. Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să mâncăm după sărbători ca să scăpăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies