5 alimente comune care cresc tensiunea arterială


Tensiunea arterială crescută poate deveni o problemă extrem de gravă, la fel ca și tensiunea arterială foarte scăzută. 

Sursă foto: Pixabay

Există anumite alimente care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, ele trebuie evitate de persoanele hipertensive, și consumate în cantități suficiente de persoanele hipotensive. 

Chiar dacă pot părea alimente banale, ele au un efect puternic asupra tensiunii arteriale. 

5 dintre cele mai cunoscute alimente care cresc tensiunea arterială sunt:

  1. Sarea - 
  2. Nucile - datorită conținutului crescut de vitamina B, nutrient esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale
  3. Cafeaua - datorită conținutului de cofeină
  4. Carnea roșie
  5. Vinul

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

(P) HIPEC oferă șansă la viață pacienților oncologici în stadiul 4
Alimentul care câștigă teren în preferințele oamenilor. Conține fibre, proteine...
Două tehnici care reduc frica de stomatolog a oamenilor. „Trebuie să te pui în...
Senzația din capul pieptului care poate ascunde epilepsie. Medicii ne spun care sunt...
Greșeala pe care o fac oamenii și poate duce la pierderea auzului. Avertismentul...
„Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești!". Gastronomia de la gust, la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies