5 alimente comune care cresc tensiunea arterială


Tensiunea arterială crescută poate deveni o problemă extrem de gravă, la fel ca și tensiunea arterială foarte scăzută. 

Sursă foto: Pixabay

Există anumite alimente care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, ele trebuie evitate de persoanele hipertensive, și consumate în cantități suficiente de persoanele hipotensive. 

Chiar dacă pot părea alimente banale, ele au un efect puternic asupra tensiunii arteriale. 

5 dintre cele mai cunoscute alimente care cresc tensiunea arterială sunt:

  1. Sarea - 
  2. Nucile - datorită conținutului crescut de vitamina B, nutrient esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale
  3. Cafeaua - datorită conținutului de cofeină
  4. Carnea roșie
  5. Vinul

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Legătura nebănuită dintre vitamina C și hormoni. Cum se poate lua numai din alimentație
(P) Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor....
Vitamina care este esențială înainte de intervențiile chirurgicale dentare. Iarna...
O moleculă naturală din alimente promite o tinerețe mai lungă. Ce produse trebuie...
Analizele necesare înainte de intervenții stomatologice. Valorile scăzute ale unei...
Motivul pentru care adolescenții și tinerii sunt mai expuși meningitei meningococică....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies