5 alimente comune care cresc tensiunea arterială


Tensiunea arterială crescută poate deveni o problemă extrem de gravă, la fel ca și tensiunea arterială foarte scăzută. 

Sursă foto: Pixabay

Există anumite alimente care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, ele trebuie evitate de persoanele hipertensive, și consumate în cantități suficiente de persoanele hipotensive. 

Chiar dacă pot părea alimente banale, ele au un efect puternic asupra tensiunii arteriale. 

5 dintre cele mai cunoscute alimente care cresc tensiunea arterială sunt:

  1. Sarea - 
  2. Nucile - datorită conținutului crescut de vitamina B, nutrient esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale
  3. Cafeaua - datorită conținutului de cofeină
  4. Carnea roșie
  5. Vinul

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies