Un neurochirurg în vârstă de 83 de ani care face triatlon are 3 sfaturi pentru tinerii care vor să fie la fel de în formă ca el


La vârsta de 40 de ani, doctorul Joseph Maroon avea o state de sănătate precară încât se chinuia să urce cu greu un rând de scări. Dar totul s-a schimbat când un prieten de familie l-a încurajat să iasă la alergat.


Acum, în vârstă de 83 de ani, Maroon participă la triatlon și continuă să profeseze ca neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, cu două decenii peste momentul în care majoritatea oamenilor se pensionează.

În 1980, viața lui Maroon era "dezechilibrată", a declarat el pentru Business Insider. În decurs de o săptămână, tatăl său a murit, ceea ce a însemnat că a trebuit să renunțe la cariera sa înfloritoare de neurochirurg pentru a prelua afacerea sa de camionagiu, și a divorțat.

"Eram deprimat. Nu mai voiam să trăiesc. Aveam 10 kilograme în plus. Nu puteam urca nici măcar o treaptă", a spus el.

În momentul în care prietenul de familie l-a sunat pentru a vorbi despre alergare, era dispus să încerce orice pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală.

Exercițiile fizice i-au schimbat viața

"Mi-am luat o pereche de teniși și halatul meu de chirurg, m-am dus la pista liceului local și am făcut patru ture de alergare. Am spus că nu mai fac niciodată - nu mai aveam aer, mă durea, aproape că vomitam", a spus el.

"Dar în acea noapte a fost prima noapte în care am dormit cum trebuie după aproximativ patru luni. Așa că m-am întors a doua zi și am făcut o milă și un sfert. Apoi, a doua zi am făcut o milă și jumătate. Și apoi două, apoi trei și cinci mile".

În scurt timp, s-a înscris la primul său triatlon și, în 1993, la vârsta de 53 de ani, a făcut primul său triatlon Ironman - o cursă de înot de 2,4 mile, urmată de o cursă pe bicicletă de 112 mile, completată de un maraton.

"Exercițiul m-a propulsat din depresie și m-a pus din nou pe picioare", a scris despre experiențele sale pe site-ul său, iar în curând a putut să se întoarcă la neurochirurgie.

"Acea alergare în jurul pistei de la liceu mi-a salvat viața", a declarat el pentru BI.

De atunci, Maroon a terminat opt triatlonuri Ironman și s-a clasat pe locul al doilea la categoria sa de vârstă pentru triatlonul din 2022 de la Jocurile Naționale pentru Seniori. El are, de asemenea, o carieră înfloritoare, cercetând și scriind cărți despre longevitate și viață sănătoasă, fiind director medical pentru WWE și apărând recent la Global Aging Consortium, un eveniment organizat de o clinică privată în cadrul căruia cei care se ocupă de longevitate discută despre cercetarea în domeniul îmbătrânirii.

Maroon a împărtășit sfaturile sale pentru cei mai tineri care vor să fie la fel de în formă și sănătoși.

Începeți cu o plimbare

"Nu trebuie să începeți cu un triatlon", a spus el. "Începeți doar cu o plimbare".

Începeți cu 15 până la 20 de minute în fiecare zi sau în altă zi pentru a da corpului dumneavoastră o șansă de a se adapta și minții să se obișnuiască, a declarat anterior pentru BI Adia Callahan, un antrenor personal certificat și fondator al See Me Wellness.

Faceți exerciții de rezistență și exerciții de flexibilitate

Pe lângă activitatea aerobică, Maroon a spus că oamenii ar trebui să facă, de asemenea, exerciții de rezistență și de flexibilitate. Îi place să facă pilates, dar a recomandat, de asemenea, stretching, yoga sau exerciții izometrice pentru flexibilitate și folosirea benzilor și ridicarea de greutăți pentru antrenamentul de rezistență.

Abordați echilibrul 

Găsirea unui echilibru între angajamentele profesionale și cele familiale a fost, de asemenea, esențială pentru ca Maroon să-și îmbunătățească condiția fizică.

Înainte de a începe să aibă grijă de sănătatea sa, el "nu era conștient de modul în care sacrificam totul pentru munca mea. Eram unidimensional", a spus el.

foto: shutterstock.com 

 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies