Un expert în longevitate dezvăluie ce, cum și când să mănânci pentru a trăi 100 de ani sau mai mult


Atunci când se vorbește despre existența unui centenar, mulți consideră că este un fel de miracol, însă, doctorul Mark Hyman crede că atingerea vârstei de 100 de ani și chiar depășirea acestei vârste este posibilă.


Pionierul de 63 de ani în studiul longevității a descoperit că o serie de rutine și obiceiuri pot inversa vârsta biologică. Aplicat pe el însuși, el susține că are markerii celulari ai unei persoane de 43 de ani, relatează Mundo Deportivo.

O parte a secretului: mâncarea la o oră potrivită

În multe țări europene, cina poate fi luată seara târziu, în timp ce în alte țări din regiunea americană, ultima masă a zilei poate fi servită în jurul orei 19:00. Deși poate părea un comportament legat de cultură, implicațiile acestui obicei sunt foarte relevante.

După cum explică expertul în longevitate, consumul unei cine mai devreme, coroborat cu ritmurile circadiene naturale, poate duce la o digestie mai bună și la un somn mai odihnitor. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când iei cina înainte de culcare, corpul tău nu se odihnește, ci lucrează pentru a digera acele alimente.

Alimentele care sunt servite în farfurie au, de asemenea, un nivel de relevanță. Hyman recomandă încorporarea legumelor, a cartofilor dulci și a proteinelor animale, indiferent dacă este vorba de carne sau pește. Această alegere se datorează faptului că legumele furnizează fibrele, vitaminele și antioxidanții necesari pentru a combate îmbătrânirea celulară și pentru a asigura sănătatea intestinală.

Cartofii dulci sunt o sursă de carbohidrați complecși care eliberează energia încet și mențin stabil nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, proteinele animale furnizează aminoacizi esențiali pentru repararea celulelor și formarea țesuturilor.

sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies