Speli prosoapele împreună cu alte rufe? De ce ar trebui să renunți imediat la acest obicei 


Aveți atât de multe rufe adunate acasă și atât de puțin timp liber, încât folosiți o singură mașină de spălat pentru a spăla toate rufele deodată. Acest lucru este normal. 


Agitația din viața de zi cu zi ne face să căutăm soluții rapide, astfel încât să nu trebuiască să așteptăm mai mult decât este necesar pentru a ne curăța hainele. Tocmai din acest motiv nu mai ținem cont și spălăm adesea proasoapele împreună cu celălalte rufe. 

Deși astfel putem economisi timp, energie, bani și detergent, specialiștii ne recomandă să renunțăm la acest obicei. Iată care sunt motivele.

În primul rând, pentru igienă. Prosoapele tind să acumuleze bacterii și germeni din cauza umidității pe care o stochează după ce ne uscăm cu ele. Pentru a elimina aceste microorganisme și a le împiedica să pătrundă în fibrele hainelor, este esențial să spălăm prosoapele în apă călduță sau fierbinte, lucru de care hainele noastre nu au nevoie în majoritatea cazurilor.

De asemenea, prosoapele au nevoie de programe de spălare diferite față de cele folosite pentru haine, pentru a-și menține textura și moliciunea pentru o perioadă mai lungă de timp. Și, din cauza greutății și grosimii lor și a turelor pe care le fac în mașina de spălat, prosoapele pot deteriora țesăturile delicate, cum ar fi mătasea sau dantela. În cele din urmă, dacă sunt fabricate din bumbac, prosoapele eliberează scame care se pot lipi de haine.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies