Speli prosoapele împreună cu alte rufe? De ce ar trebui să renunți imediat la acest obicei 


Aveți atât de multe rufe adunate acasă și atât de puțin timp liber, încât folosiți o singură mașină de spălat pentru a spăla toate rufele deodată. Acest lucru este normal. 


Agitația din viața de zi cu zi ne face să căutăm soluții rapide, astfel încât să nu trebuiască să așteptăm mai mult decât este necesar pentru a ne curăța hainele. Tocmai din acest motiv nu mai ținem cont și spălăm adesea proasoapele împreună cu celălalte rufe. 

Deși astfel putem economisi timp, energie, bani și detergent, specialiștii ne recomandă să renunțăm la acest obicei. Iată care sunt motivele.

În primul rând, pentru igienă. Prosoapele tind să acumuleze bacterii și germeni din cauza umidității pe care o stochează după ce ne uscăm cu ele. Pentru a elimina aceste microorganisme și a le împiedica să pătrundă în fibrele hainelor, este esențial să spălăm prosoapele în apă călduță sau fierbinte, lucru de care hainele noastre nu au nevoie în majoritatea cazurilor.

De asemenea, prosoapele au nevoie de programe de spălare diferite față de cele folosite pentru haine, pentru a-și menține textura și moliciunea pentru o perioadă mai lungă de timp. Și, din cauza greutății și grosimii lor și a turelor pe care le fac în mașina de spălat, prosoapele pot deteriora țesăturile delicate, cum ar fi mătasea sau dantela. În cele din urmă, dacă sunt fabricate din bumbac, prosoapele eliberează scame care se pot lipi de haine.

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies