Fiecare tip de cancer are propriile caracteristici particulare, care, în unele cazuri, sunt complet diferite de alte tipuri de cancer și pot fi considerate ca boli independente, cu propriile cauze, evoluție și tratament specific. Ceea ce este clar este că, atunci când vine vorba de cancer, cu cât detectăm mai devreme semnele de avertizare, cu atât mai bine.â
Depistarea cancerului într-un stadiu incipient poate salva vieți, dar este dificil să știi ce să cauți. Semnele pot fi mai generale, cum ar fi pierderea greutății corporale. Acest simptom este comun în rândul persoanelor cu această boală și poate fi primul semn vizibil. De fapt, 40% dintre oameni declară că au pierdut în greutate fără niciun motiv atunci când sunt diagnosticați pentru prima dată cu cancer, potrivit Cancer.net, site-ul web al Societății Americane de Cancer.
Oboseala poate fi de asemenea un alt semn timpuriu al cancerului. Aceasta este de obicei descrisă ca "senzație de oboseală, slăbiciune sau epuizare" și poate fi cauzată de efectele secundare ale tratamentului sau de cancerul în sine. Alte simptome generale includ deseori modificări ale organelor (sânii, funcția vezicii urinare, modificări intestinale etc.), lipsa poftei de mâncare sau o tuse care nu dispare. Există, de asemenea, semne de avertizare comune, cum ar fi noduli, sângerări inexplicabile sau umflături prelungite.
Simptomul mai puțin cunoscut al cancerului
Cu toate acestea, există însă un simptom al cancerului mai puțin cunoscut și mai puțin evident care poate apărea pe așternuturile și pernele dumneavoastră în fiecare dimineață: transpirațiile nocturne. Transpirația pe timp de noapte poate fi un semn de avertizare a cancerului adesea trecut cu vederea, mai ales vara.
Experții recomandă să vă verificați lenjeria de pat dimineața pentru a vedea dacă transpirați excesiv în timpul somnului. Infecția este una dintre cele mai frecvente cauze ale transpirației la persoanele cu cancer, potrivit Cancer Research. La persoanele cu cancer, anumite afecțiuni și medicamente pot provoca transpirație și bufeuri, care apar atunci când organismul încearcă să își reducă temperatura prin transpirație. Acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când zona din jurul sau camera în care vă aflați este răcoroasă.