(P) Cum se aleg suplimentele alimentare


Îngrijirea personală și produsele pe care le selectezi în acest scop, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale.


Suplimentele și cremele au câștigat popularitate în ultimii ani, iar tot mai multe persoane le folosesc pentru a-și îmbunătăți starea generală de sănătate pentru a reduce inflamația din corp.

Suplimente alimentare – ce sunt și cum se folosesc?

Suplimentele alimentare sunt produse care conțin vitamine, minerale, aminoacizi, enzime sau alte substanțe nutritive, și sunt concepute pentru a completa dieta noastră zilnică, ajutând la asigurarea unui aport adecvat de nutrienți, mai ales în situațiile în care dieta noastră nu este suficient de echilibrată sau în cazul anumitor deficiențe nutriționale.

Există o gamă variată de ingrediente pe care le vei găsi în suplimente alimentare, însă vei observa citind eticheta produselor că unele dintre ele sunt mai prezente decât altele. Spre exemplu, vitamina este esențială pentru sănătatea oaselor și poate ajuta la menținerea imunității. Este adesea recomandată în special în sezoanele cu mai puțină expunere la soare. Omega-3 sunt acizi grași esențiali ce pot contribui la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății inimii, fiind găsiți în uleiurile de pește sau în suplimentele specifice. Probioticele sunt suplimente care conțin bacterii benefice pentru flora intestinală și pot susține sănătatea sistemului digestiv, iar colagenul poate ajuta la menținerea sănătății pielii, părului, unghiilor și articulațiilor.

Vei putea găsi inclusiv suplimente pentru mersul la sală, pentru construirea masei musculare, pentru arderea caloriilor sau pentru diverse tratamente și pentru susținerea organismului în diverse situații. Poți identifca numeroase astfel de produse care să te ajute să obții rezultatele dorite într-un timp foarte scurt, bazându-te pe ingrediente atent selectate, care au fost în prealabil testate și care au o proveniență sustenabilă. Calitatea joacă un rol esențial în alegerea suplimentelor alimentare și este primul pas în selecția furnizorului potrivit.

Cremele antiinflamatoare – ce ingrediente ajută la calmarea durerii?

Cremele antiinflamatoare sunt produse topice care conțin ingrediente cu potențial antiinflamator, pe care le poți aplica direct pe piele pentru a reduce inflamația locală și pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului asociat cu diverse afecțiuni, cum ar fi durerile musculare sau articulare, arsurile solare sau alte iritații ale pielii. Sunt disponibile mai multe tipuri de creme antiinflamatoare care te vor ajuta să te simți mai bine, cele mai multe dintre ele având efect imediat.

Foarte multe dintre cremele antiinflamatoare conțin arnică, o plantă cu proprietăți recunoscute în acest sens, care poate ajuta la reducerea durerii și umflăturii. Aloe Vera este un alt astfel de ingredient, cu proprietăți de răcire și calmare, care poate trata cu succes arsurile solare și iritațiile pielii.

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare, fiind util pentru a trata iritațiile pielii și problemele dermatologice.

Înainte de a începe să folosești suplimente alimentare, creme pe bază de plante cu efect antiinflamator și alte astfel de produse, ar trebui să consulți un nutriționist sau un medic pentru a te asigura că aceste produse sunt potrivite pentru nevoile și pentru situația pe care vrei să o remediezi.

Suplimentele alimentare și cremele antiinflamatoare pot fi adăugate cu succes în rutina ta de îngrijire personală pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și pentru a reduce inflamația sau disconfortul, însă pentru a obține efectele dorite este recomandat să te asiguri că înțelegi foarte bine instrucțiunile de pe ambalajul produselor și că le utilizezi corect.

 

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

vezi emisiunile doctor de bine

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies