Octavia Geamănu a rămas fără auz total la urechea dreaptă: Mi s-a fisurat timpanul! Care e cauza?


Octavia Geamănu se confruntă cu probleme de sănătate. Fosta prezentatoare tv a povestit pe rețelele de socializare că a rămas temporar fără auz, în timpul unei vacanțe în Grecia.


Octavia Geamănu trece prin momente dificile din cauza unei otite severe. Timp de 10 zile, vedeta nu a putut auzi cu urechea dreaptă din cauza unei fisuri la timpan. Ceea ce părea inițial o problemă simplă, neglijată în timp, a devenit o experiență de coșmar.

La întoarcerea din vacanță, Octavia Geamănu a mers la un medic specialist ORL, care a prescris imediat un tratament adecvat. 

Timpan fisurat, dureri crunte, sângerari în ureche și lipsa auzului total la urechea dreaptă

 

„Ultimele două săptămâni au fost crunte pentru mine. Am prins o otită din zbor (eu credeam că am alergie, apoi că am răcit – de unde și-un tratament aiurea de capul meu cu Nurofen ) care m-a adus în stadiul (rapid) de a avea timpan fisurat, dureri crunte, sângerari în ureche și lipsa auzului total la urechea dreaptă. Încă nu aud total cu dreapta, dar am încredere că voi fi bine curând după câte antibiotice, spray-uri și medicamente am luat. Credeți-mă, e ceva serios! Și dureros”, a anunțat Octavia Geamănu, pe pagina ei de socializare.

„Sunt în proces de vindecare. Am deja două săptămâni. A fost o perioadă cumplită. Nu doresc nimănui! Încă nu aud total cu urechea dreaptă, dar urmez tratament și am încredere că voi fi bine într-o săptămână, două”, a declarat vedeta pentru Click!

Ce e otita?

Otita reprezintă inflamația urechii externe, medii sau interne și este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care aduc pacientul în cabinetul ORL. Factorii care declanșează otita sunt diverși, însă simptomele generale sunt aceleași: tumefierea (umflarea), eritemul (înroșirea) și durerea urechii. În funcție de porțiunea urechii care este afectată, otitele sunt de mai multe tipuri.

Tratament otită

Inițial se recomandă un tratament medicamentos cu antiinflamatoare, antialergice, decongestionante nazale, inhalații sau aerosoli. În următoarea etapă de tratament, este repermeabilizată trompa lui Eustachio prin mijloace pneumatice și se trece la corectarea chirurgicală, dacă se constată o obstrucție tubară. Persistența lichidului otic, pe o perioadă de mai mult de 2 luni, va impune tratament chirurgical.

Foto FACEBOOK

vezi emisiunile doctor de bine

Trei fructe care îngrașă. Mihaela Bilic: „Cireșele sunt în top trei. Câteva...
Vitamina care îți întărește sistemul imunitar. Trebuie să o iei alături de...
De ce simțim pofta de mâncare deși nu ne este foame. Apetitul este reglat de sistemul...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 mai 2024
Cum putem obține un bronz frumos, dar sănătos. Sfatul medicilor
De ce apa trebuie să conțină potasiu, sodiu și calciu. Cum și când trebuie să...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies