O nouă boală respiratorie misterioasă se răspândește în China: 1.200 de cazuri pe zi 


 
O boală respiratorie necunoscută s-a răspândit în China, iar oficialii caută mai multe informații, în timp ce epidemia este comparată cu primele zile ale Covid.


Aceasta este prima iarnă în China în care restricțiile Covid au fost ridicate, iar acum o nouă boală amenință sănătatea publică. Pe măsură ce îngrijorările cresc, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) caută mai multe răspunsuri din partea Chinei cu privire la ce se întâmplă mai exact.

În timp ce unii experți în sănătate caută să pună criza în plină expansiune pe seama consecințelor comune ale ridicării restricțiilor de izolare, alții trag un semnal de alarmă cu privire la sursa acestei boli respiratorii, pe care mulți o numesc pneumonie.

Copiii, cei mai afectați de noua boală respiratorie

Comisia Națională de Sănătate a Chinei a raportat o creștere a numărului de boli respiratorii, la 13 noiembrie. Ulterior, Programul de monitorizare a bolilor emergente (ProMED), însărcinat cu semnalarea focarelor de boli infecțioase, a raportat numeroase cazuri de pneumonie nediagnosticate la copiii din regiunea nordică. ProMED a raportat apoi o inundare de cazuri în nord-estul țării, în Beijing și în orașul Liaoning.

În Beijing, secțiile pentru copii au fost în special inundate de cazuri. Al Jazeera a raportat: "Un spital important din oraș a raportat că, în medie, în fiecare zi, aproximativ 1.200 de pacienți intră în camera de urgență." 

Cu toate acestea, cifrele exacte ale cazurilor nu sunt disponibile în prezent, dar școlile din Beijing înregistrează un număr crescând de copii care nu merg la școală, timp de o săptămână sau mai mult. Părinții sunt avertizați să rămână prudenți.

Din ce în ce mai îngrijorată de aceste rapoarte, OMS a cercetat China pentru a obține detalii despre răspândirea bolii, în special "informații epidemiologice și clinice suplimentare, precum și rezultate de laborator din aceste grupuri raportate în rândul copiilor".

Care este boala?

Belloux a adăugat că, pe baza informațiilor actuale, "nu există niciun motiv pentru a suspecta apariția unui nou agent patogen" și că Mycoplasma pneumoniae, sursa probabilă a majorității cazurilor și o bacterie care afectează în mod obișnuit copiii mai mici, este "în general destul de inofensivă". Autoritățile chineze au enumerat, de asemenea, mycoplasma ca fiind unul dintre agenții patogeni care circulă. De asemenea, acestea au enumerat virusul sincițial respirator ( RSV ) și SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 .

Cu toate acestea, cauza bolii ar putea fi un nou agent patogen, iar OMS cere Chinei mai multe detalii despre modelele agenților patogeni și focarele din țară. Laith Abu-Raddad, profesor de politică și cercetare în domeniul sănătății la Weill Cornell Medicine din Qatar, a declarat că epidemia ar putea fi, de asemenea, cauzată de "un agent patogen existent, dar nou mutat, cu caracteristici și gravitate modificate". Ambele scenarii ar fi de interes global, deoarece agenții patogeni vor traversa mai devreme sau mai târziu frontierele naționale, indiferent de măsurile de prevenire".

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies