O boală asemănătoare malariei se răspândește rapid. Cazurile s-au dubla t în SUA. Este transmisă de căpușe 


În ultimii zece ani, în Statele Unite se înregistrează o creștere alarmantă a bolii transmise de căpușe, cunoscută sub numele de babesioză, care este similară malariei.


Printre factorii care ar putea contribui la creșterea numărului de cazuri în SUA se numără schimbările climatice și acapararea terenurilor pentru dezvoltare, care, în cursul defrișării terenurilor, întâlnesc căpușe.

Cercetătorii de la Universitatea din California și de la Universitatea Yale au descifrat primul genom nuclear de înaltă calitate al babesia duncani, un agent patogen transmis de căpușe. Studiul afirmă că aceste cunoștințe vor "avansa noi strategii pentru a dezvolta instrumente de diagnosticare fiabile, sensibile și specifice și strategii terapeutice pentru o mai bună gestionare a babesiozei umane".

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au precizat că babesioza este o boală care în principal nu are nicio manifestare, deși poate prezenta simptome asemănătoare gripei, cum ar fi febră, frisoane, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, oboseală, printre altele.

De asemenea, aceștia avertizează că poate fi gravă și potențial fatală în cazul celor care nu au splină, cu afecțiuni grave de sănătate, vârstă înaintată sau cu un sistem imunitar slab.

Forma de infectare este prin mușcătura unei căpușe, iar simptomele pot apărea o săptămână mai târziu, deși, de obicei, acestea se dezvoltă pe parcursul a câteva luni.

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies