Momentul zilei în care nu ar trebui să consumi sub nicio formă o băutură carbogazoasă. Efectul dăunător pe care îl poate avea 


Știm cu toții că este întotdeauna mai bine să bei un pahar de apă decât o băutură răcoritoare, dar uneori este plăcut să îți potolești setea cu o băutură acidulată. Dar știați că există un moment mai al zilei în care nu ar trebui să bei o cola rece?


Dacă intenționați să alergați sau dacă sunteți pe cale să începeți un antrenament intens, consumul unui suc sau a unei alte băuturi carbogazoase nu este cea mai bună idee. 

Potrivit lui Leslie Bonci, un dietetician sportiv care lucrează cu Kansas City Chiefs, spune că băutul unui suc te deshidratează de fapt. Asta înseamnă că, dacă încerci să-ți potolești setea înainte de a face exerciții fizice, un suc va înrăutăți de fapt situația. "Nu ar trebui să bei sucuri înainte de a face exerciții fizice", a declarat Bonci pentru Eat This! 

"Carbonatarea poate întârzia "golirea intestinelor", astfel încât nu te hidratezi la fel de eficient. Consumul de sifon înainte de exerciții fizice afectează în mod negativ hidratarea, deoarece poate dura mai mult timp pentru ca lichidul să ajungă prin tractul digestiv la mușchii care lucrează."

sursa foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies