Legătura surprinzătoare dintre micul dejun și moartea prematură. La ce oră ar trebui să servim prima masă pentru a trăi mai mult 


Deși toate mesele sunt importante, momentul în care luați micul dejun poate avea un efect interesant asupra sănătății dvs. 


Știați că există un moment perfect pentru a lua micul dejun? Cercetătorii au descoperit că participanții care au luat micul dejun la un anumit moment al zilei au trăit mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea din New York au încercat să afle care ar fi cel mai bun moment al zilei pentru a lua micul dejun. Au participat 34.000 de americani cu vârsta de peste 40 de ani. Acești participanți au fost nevoiți să își urmărească propriul consum de alimente pe o anumită perioadă de timp. 

La o perioadă semnificativă de timp după ce cercetarea s-a încheiat, cercetătorii au comparat obiceiurile alimentare cu rata mortalității participanților. Astfel, ei au putut vedea dacă existau diferențe semnificative între aceste grupuri. S-a dovedit că persoanele care au luat micul dejun la ora 7:11 au avut cu 6% mai puține șanse de a muri prematur decât participanții care au luat micul dejun la ora 8:00.

Persoanele care au luat micul dejun la ora 10 dimineața au avut cu 12% mai multe șanse să moară mai devreme, ceea ce face ca acesta să fie cel mai nesănătos moment pentru a lua micul dejun.

Alte mese

Dacă vrei să mergi până la capăt și să mănânci la momentul potrivit pe parcursul zilei, momentul perfect pentru a lua prânzul ar fi între 12:30 și 13:00. 12:38 pentru a fi mai precis. Cina ar trebui să fie servită între orele 18:00 și 18:30. Mai exact la ora 18:14.

sursa foto: shutterstock,com

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies