Hârtia igienică folosită în mod greșit "îți pune sănătatea în pericol", avertizează un medic


În medie, o persoană petrece trei ore la toaletă în fiecare săptămână. În ciuda acestui fapt, este posibil ca unele persoane să nu utilizeze tehnica corectă de ștergere, ceea ce ar putea avea consecințe potențial periculoase.


Potrivit unui medic, acest lucru ar putea, de fapt, să ne pună sănătatea în pericol. Ginecologul Alyssa Dweck a dezvăluit că una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii la toaletă este să se șteargă de la spate în față. În acest fel, ați putea fi expus riscului de infecții și bacterii dăunătoare.

În schimb, ea a spus că ar trebui să te ștergi din față spre spate - din direcția uretrei spre fund.

"Există mult mai multe bacterii în zona rectală; de aceea doriți să evitați să trageți hârtia igienică în cealaltă direcție, spre uretra dumneavoastră.

"Aducerea acestor bacterii în sus [spre] față poate contribui la o infecție a tractului urinar."

Acestea pot fi dureroase, provocând o senzație de arsură atunci când urinați și pot duce chiar la o infecție renală dacă nu sunt tratate.

Nu doar tehnica noastră de ștergere ne poate expune la probleme de sănătate. Cantitatea și tipul de hârtie igienică pe care le folosim pot avea un impact asupra stării noastre de bine.

Martin Richards, director al experților în tehnologie igienică de la SMARTi Environmental, a declarat că ar trebui să folosiți în medie până la 10 coli de hârtie igienică la fiecare vizită la toaletă.

 "Evident, acest lucru poate depinde în mare măsură de faptul dacă este vorba de un număr unu sau doi, dar, în esență, încercați să nu vă înfășurați firele de hârtie igienică în jurul mâinii pentru a le folosi, deoarece acest lucru poate fi o risipă."

Martin a mai spus pentru The Sun că ar trebui să închidem capacul toaletei după ce tragem apa. "Fiecare toaletă ar putea avea până la 500.000 de germeni pe centimetru de suprafață", a explicat el.

Potrivit producătorului de hârtie igienică Cushelle, o persoană obișnuită folosește în medie aproximativ șapte foi de hârtie igienică pentru fiecare ștergere.

Oricât de multe foi ați folosi, trebuie să vă asigurați întotdeauna că ștergeți până când zona este curată.

Dacă rămâne în urmă o cantitate mică de scaun, aceasta poate provoca mâncărimi în zonă.

Ce hârtie igienică ar trebui să folosim 

De asemenea, experții recomandă să nu folosiți hârtie igienică parfumată. Deși miros frumos, coloranții și substanțele chimice folosite în hârtie nu ar trebui să intre în contact cu zonele noastre cele mai intime.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum evităm excesul de sare. Doar persoanele care suferă de boli de inimă trebuie...
„Inima e un organ care funcționează ca o pompă”. Ce este hipertensiunea și...
Ce este diabetul gestațional și cum poate fi depistat. Explicațiile medicului specialist
Cum putem face mai multe intervenții chirurgicale stomatologice într-o singură...
„Depinde de cât vrem să mâncăm și cât suntem de pofticioși”. Pâinea îngrașă....
Cum se poate transforma suprasolicitarea la locul de muncă în anxietate. Avertismentul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies