Fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar 4 zile


Există anumite alimente care au efecte benefice asupra stării noastre de spirit. E important să includem în dietă alimente care conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea mintală. 


Un fruct bogat în vitamina C, esenţială pentru organismul nostru, poate ameliora starea de anxietate sau atacurile de panică.

Cercetările recente dezvăluie tot mai mult legătura strânsă dintre alimentație și sănătatea mintală. Astfel că, potrivit unui studiu publicat recent în British Journal of Nutrition, consumul de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit în doar patru zile.

Oamenii de știință neozeelandezi au demonstrat că fructele și legumele cu conținut ridicat de antioxidanți, cum ar fi vitamina C și E, pot ajuta la protejarea celulelor creierului împotriva stresului oxidativ și inflamațiilor.

"Este grozav pentru oameni să știe că mici schimbări în dieta lor, cum ar fi adăugarea de kiwi, ar putea face o diferență în modul în care se simt în fiecare zi", a declarat Tamlin Conner, coautor al studiului, care predă psihologia la Universitatea din Otago.

La studiu au participat 155 de adulți cu niveluri deficitare de vitamina C. În fiecare zi, timp de opt săptămâni, participanților li s-a administrat fie un placebo, fie un supliment de 250 mg de vitamina C, fie două kiwi, iar apoi li s-a cerut să-și evalueze vitalitatea, starea de spirit, calitatea somnului și activitatea fizică.

Cercetătorii au descoperit că atât grupul care a consumat vitamina C, cât și cel care a consumat kiwi, au raportat o stare de spirit îmbunătățită, dar numai cel din urmă grup a declarat că a simțit o creștere a succesului.

Beneficii ale fructului kiwi

Cei care au consumat kiwi au spus că au perceput schimbări ale dispoziției în doar patru zile. Oamenii de știință au pus aceste beneficii pentru sănătatea mintală pe seama conținutului ridicat de vitamina C al acestui fruct.

Acest fruct exotic conține mai multă vitamina C decât o portocală și cel puțin la fel de mult potasiu ca o banană, fiind un aliat de încredere al sistemului imunitar.

Un kiwi conține aproximativ 40 calorii și 10 gr carbohidrați. În ceea ce privește aportul de vitamine și nutrienți, un singur fruct asigură organismului tău 200 mg de potasiu, 64 mg de vitamina C, 23 mg de calciu, 8 mcg vitamina K și 7 mg de magneziu. În plus, este un fruct ideal în curele de slăbire sau pentru diabetici, deoarece are un indice glicemic scăzut, de 52 IG. 

Studiile au arătat că un consum de kiwi, ca parte dintr-o dietă sănătoasă, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și reglează tensiunea arterială.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024
Cât de importantă este activitatea fizică pentru organismul nostru. Toate celulele...
În cazul accidentărilor, ligamentele din genunchi se rup frecvent. Cum le putem...
„Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când ajung kilogramele în plus...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies