Cumplita boala a fost descoperită destul de târziu, în momentul în care cancerul se afla într-un stadiu destul de avansat, iar Teodora Stoica a mers la Viena, unde a beneficiat de un tratament cu citostatice.
Teodora, fiica lui Meme Stoica, s-a transformat într-o adevărată campioană a sănătății. Ea își dedică viața unei rutine zilnice care îmbină tehnici de respirație, exerciții fizice intense și un stil de viață echilibrat.
Ce dietă urmează Teodora Stoica
La doar 25 de ani, Teodorei i s-a descoperit un nodul malign în zona gâtului și metastaze la plămân coloană și os. După diagnostic, fiica lui Meme Stoica și-a schimbat complet stilul de viață. Sportiva a renunțat complet la prăjeli și fast-food, iar carne și lactate consumă din surse bio: „Fast-food nu mâncam. Ultima dată am mâncat fast-food în 2011 și mi-a fost rău, iar de atunci nu am mai pus gura pe fast-food.
Eu nu am mâncat prăjeli, nu am mâncat carne 9 ani, pentru că am zis că așa e mai bine pentru animale și oricum nu prea îmi plăcea. Dar mâncam pizza, paste, chestii procesate, chipsuri, care sunt la fel de rele. Cel mai important este să stau departe de uleiurile de rapiță, floarea-soarelui. Astea produc inflamații și dacă am un gol în viață este să stau departe de inflamații. Înainte făceam și intermittent fasting (n.r. post intermitent) 20 de ore, adică mâncam doar 4 ore pe zi. Eu mănânc carne și brânză, dar să știu că sunt din surse sigure.
Adică să știu că puiul este de țară, că vita e grass fed, adică să știu sigur că vaca aia a mâncat doar iarbă și că nu are antibiotice în ea. Acum nu pot să știu sigur, dar din acest motiv m-am orientat către supermarketuri bio și fac ce pot.Am făcut un curs de nutriție, iar acum sunt nutriționist acreditat. Prietenii mei nu suportă să meargă cu mine nicăieri, pentru că hummusul trebuie să fie fără ulei, salata fattoush fără crutoane, fără roșii pentru că sunt nightshades, adică un grup de legume care au ca o otravă, lectina, și încerc să stau departe de ele pentru că produc inflamații. Din acest grup fac parte roșiile, vânăta, adică tot ce e bun. Uleiul de măsline este bun, dar să fie din sursă sigură".
Fără zahăr și gluten
Și a continuat: „Mănânc carne o dată pe săptămână. Mănânc cam patru ouă pe săptămână, pentru că făcând sport am nevoie de proteină. La zahăr am renunțat complet. Mănânc fructe, dar nu mănânc dulciuri. Nu zahăr, nu gluten. Mama îmi face pâinea de hrișcă și arată dubios, dar e destul de bună, merge. Nu mănânc nimic din făină albă. Nu mănânc nici carbohidrați simpli, de exemplu mănânc hrișcă, ovăz și cam atât cred. Totul să fie cât mai puțin gătit, cât mai crud dacă se poate", a povestit Teodora Stoica.
Foto Facebook