Familia lui Bruce Willis a ratat un simptom al demenței: A început cu lipsa de reacţie. Ceva nu era în regulă de mult timp


Tallulah, una dintre fiicele lui Bruce Willis, a făcut primele declarații despre boala tatălui ei. Anul trecut, familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul se va retrage din viața publică după ce a fost diagnosticat cu afazie.


Ulterior, în luna februarie, a dezvăluit noi detalii despre starea de sănătate a actorului, dezvăluind că boala a evoluat rapid, acesta suferind de demență.

Actorul în vârstă de 68 de ani a fost diagnosticat cu demenţă frontotemporale. Una dintre fiicele lui Bruce Willis a scris despre demenţa tatălui ei într-un eseu lung pentru Vogue.

„Ştiu că ceva nu era în regulă de mult timp”, scrie Tallulah Willis, 29 de ani. „A început cu un fel de vagă lipsă de reacţie, pe care familia a atribuit-o pierderea auzului.

Când această lipsă de răspuns s-a extins, scrie Willis, ea a luat-o personal, presupunând că tatăl ei „îşi pierde interesul” din cauza noii sale familii: soţia sa, Emma Heming Willis şi cei doi copii ai lor.

„Creierul meu de adolescent s-a torturat cu nişte calcule greşite”, scrie Willis. „Nu sunt suficient de frumoasă pentru mama mea, nu sunt suficient de interesantă pentru tatăl meu”. Tallulah Willis continuă explicând că a suferit de anorexie timp de patru ani, după perioade de depresie şi dependenţă de alcool. „Recunosc că am întâmpinat declinul lui Bruce în ultimii ani cu un fel de evitare şi negare de care nu sunt mândră, dar adevărul este că eu însămi eram prea bolnavă ca să mă descurc”. Tânăra a adăugat că, deşi familia ei se află acum abia la „începutul suferinţei”, ea găseşte alinarea în încercarea de a-l face pe tatăl ei să se simtă confortabil.

Vedetele care au lucrat cu Willis în ultimii ani au sugerat că au existat semne ale declinului său cognitiv pe platourile de filmare. 

Emma Heming Willis, actuala soție a actorului, le-a cerut recent fotoreporterilor să nu-i mai facă fotografii soţului ei când îl văd pe stradă, deoarece persoanele cu demenţă se pot dezorienta din cauza blitz-urilor.

Ce este Degenerescenţa frontotemporală (FTD) 

Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare. În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies