Elena Gheorghe suferă de o afecțiune dureroasă și invalidantă: Trebuie să mă operez


În ultima perioadă, Elena Gheorghe s-a confruntat cu probleme de sănătate.


Artista suferă de hernie cervicală, iar această afecțiune dureroasă și invalidantă a ținut-o la pat timp de două săptămâni. 

Medicii pe care i-a consultat au recomandat operația, dar cântăreața a dorit să încerce câteva metode de tratament mai puțin invazive.

Sigura soluție este operația

Vedeta susține că problema de sănătate pe care o are nu se poate rezolva, însă încearcă să o țină sub control. 

Am o hernie cervicală și m-a cam ținut la pat două săptămâni. A fost destul de urâtă, am fost la mai mulți medici care mi-au zis că sunt de operat și că nu voi mai putea să mai fac turneul și tot ce îmi propusesem pentru 2023, iar atunci când îți dai seama că te trezești din pat efectiv și ți se spune acest lucru, tu făcând niște eforturi și niste planuri în acea direcție, nu-ți vine să crezi, ești cumva șocat. Am avut mare, mare noroc să cad pe niște mâini bune și mi-am revenit în timp record și am reușit să duc totul la bun sfârșit. Desigur, aceste probleme nu se pot rezolva, dar le țin sub control. Nu iau tratament, fac acupunctură, exerciții și le țin astfel așa sub control și momentan sunt foarte bine, a spus Elena Gheorghe pentru Spynews.ro.

Ce este hernia cervicală

Hernia cervicală de disc este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale, ce duce la „uzarea” discului vertebral de-a lungul timpul. Conform studiilor, hernia cervicală de disc este mai puțin frecventă comparativ cu cea lombară.

Hernia de disc este  o boală degenerativă, cu evoluţie imprevizibilă, în pusee. Iniţial se manifestă prin dureri cervicale, apoi şi dureri pe mână, apoi şi tulburări neurologice – amorţeli şi scădere de forţă musculară. Aceste stadii corespund gradului de afectare a discului, însă corelaţia nu este perfectă. Există pacienţi cu hernii voluminoase cu dureri minime, sporadice, şi pacienţi cu hernii mici dar foarte dureroase. Puseele se remit iniţial sub tratament şi repaus fizic, însă cu trecerea timpului ele sunt din ce în ce mai dese, durerile mai intense şi nu se remit complet. Apariţia lor este imprevizibilă.

Foto FACEBOOK

vezi emisiunile doctor de bine

Cum pot fi evitate bolile cardiovasculare la menopauză. Când ar trebui început...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 6 octombrie 2024
De ce se umflă picioarele și ce legătură are asta cu imunitatea scăzută. Regula...
Ce trebuie să-i dați de mâncare unui copil cu diaree. Dieta clasică și-a dovedit...
Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce...
Ce s-a întâmplat cu un copil care mânca o pungă de chipsuri zilnic. Mecanismul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies