De ce să ții niciodată telefonul mobil pe pat în timp ce este la încărcat. Avertismentul specialiștilor 


Dependența de telefoanele mobile face ca mulți utilizatori să ignore una dintre recomandările de bază ale medicilor: fără ecrane în dormitor înainte de culcare.


Sigur ați observat că telefoanele mobile se încălzesc atunci când le încărcați. Dacă le utilizați și încărcați în același timp, acestea devin și mai calde. Această creștere a temperaturii variază în funcție de model.

Alți factori, cum ar fi temperatura camerei, pot face ca această încălzire să fie mai mare, vara și în zonele calde este deosebit de evidentă. Legislația Uniunii Europene stabilește deja criterii pentru producători pentru a se asigura că aparatele lor nu se supraîncălzesc. 

Tocmai din acest motiv, utilizatorii nu ar trebui să adoarmă cu telefoanele mobile puse la încărcat în pat. De-a lungul timpului au avut loc numeroase incidente din cauza supraîncălzirii telefoanelor. 

Compania Apple vede un risc potențial clar și a adăugat la instrucțiunile de siguranță avertismentul  „nu dormiți pe dispozitiv și nu îl puneți sub o pernă sau o pătură atunci când este conectat la o sursă de alimentare”.

iPhone-ul este fabricat parțial din aluminiu, deci este un excelent conductor de temperatură. Cu toate acestea, nici alte mărci de smartphone-uri nu au rezolvat încălzirea bateriei. Au creat chiar probleme serioase, așa cum s-a întâmplat cu modelul Samsung Galaxy Note7, care a fost chiar interzis în avioane.

Problema este că, dacă adormim cu telefonul la încărcat, pierdem controlul și nu știm ce se poate întâmpla în timpul nopții. Este un obicei prost care apare mai frecvent decât credem în rândul adolescenților.

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies