Acestea devin din ce în ce mai plăcute din punct de vedere estetic și le puteți adăuga uleiuri esențiale de casă pentru a le face să miroasă bine, cum ar fi cel de arbore de ceai.
Aceste dispozitive de umidificare au multe beneficii, spun experții. Prin eliberarea de aburi, acestea adaugă umiditate în aer și sunt capabile să elimine uscăciunea din cele mai uscate medii, ajutând la ameliorarea congestiei, precum și la menținerea pielii și a părului hidratate. De fapt, în vremuri de coronavirus, ei au susținut că aceste dispozitive au fost capabile să reducă infecțiile în locurile slab aerisite.
De asemenea, acestea sunt foarte simplu de utilizat. Deși există multe modele și tipuri, majoritatea necesită umplerea rezervorului de apă pentru a începe să funcționeze. Cu toate acestea, este de asemenea esențial să luați anumite măsuri de precauție pentru a evita posibilele riscuri sau probleme de sănătate.
Numai apă distilată sau demineralizată!
Este recomandat să nu folosiți apă de la robinet, ci apă distilată sau demineralizată, adică apă care a fost filtrată.
Așadar, deși poate părea o practică lipsită de riscuri, ne înșelăm. Din acest motiv, experții ne recomandă să nu mai umplem rezervorul cu apă de la robinet, precum și să nu îl curățăm cu acest tip de apă. Motivul pentru care nu este recomandată este acela că apa de la robinet poate "conține minerale care pot crea depuneri și favoriza dezvoltarea bacteriilor în interiorul dispozitivului", explică Clinica Mayo.
Mineralele pot fi, de asemenea, expulzate și pot apărea sub formă de praf alb pe mobilă atunci când sunt eliberate în aer, provocând probleme respiratorii.