De ce să nu bei niciodată bere pe caniculă. Avertismentul medicilor. Ce efect are în corp 


 
Odată cu venirea caniculei, crește și consumul de lichide. Medicii ne avertizează însă să fim precauți în ceea ce privește consumul de alcool când temperaturile sunt foarte ridicate, mai ales bere sau vin. 


Aceste băuturi favorizează deshidratarea și scad din capacitatea organismului de a lupta împotriva căldurii. 

"Cantitățile mici de bere să zicem că nu fac rău. Important e să se oprească persoana respectivă la cantități mici de bere. Oricum, alcoolul consumat pe căldură accentuează deshidratarea. Și e nevoie de și mai multă apă ca el să fie eliminat din organism, pentru că organismul nostru îl percepe ca pe un lichid care trebuie eliminat. Berea, dar cu atât mai mult vinul sau alcoolul cu mai multe grade.

Așa încât, cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm după bere sau după vin este mai mare. Se poate bea bere, dar în cantități mici", a explicat dr. Diana Cimpoeșu, coordonat UPU SMURD Iași.

Apa este singurul lichid care hidratează corpul pe timp de caniculă. Băuturile alcoolice, precum berea, doar dau senzația de sațietate. În plus, bere are o acțiune directa asupra hormonului antidiuretic, care are rolul în organism de a menţine apa. Acest alcool inhibând hormonul antidiuretic, organismul nostru va avea liber la eliminat apa.

O persoană care bea doi litri de bere va elimina, încă 2% din apa organismului. De asemenea, pe lângă riscul de deshidratare pot apărea și alte probleme de sănătate, căci excesul de bere poate afecta aparatul cardio-vascular şi creează hipertensiune.

vezi emisiunile doctor de bine

Trei fructe care îngrașă. Mihaela Bilic: „Cireșele sunt în top trei. Câteva...
Vitamina care îți întărește sistemul imunitar. Trebuie să o iei alături de...
De ce simțim pofta de mâncare deși nu ne este foame. Apetitul este reglat de sistemul...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 mai 2024
Cum putem obține un bronz frumos, dar sănătos. Sfatul medicilor
De ce apa trebuie să conțină potasiu, sodiu și calciu. Cum și când trebuie să...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies