De ce nu trebuie să folosești deodorant după duș. Ce se întâmplă, de fapt, când faci asta


Împrospătarea și parfumarea axilelor după dușul reconfortant de dimineață este un gest obligatoriu -aproape inconștient- pentru mulți dintre noi. Experții susțin însă că acesta nu este un obicei bun. 


Să profităm de momentele de dinainte de a merge la culcare "este într-adevăr cel mai bun mod de a folosi un antiperspirant", a declarat David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie, pentru Consumer Reports în 2009. 

Noaptea, când transpirăm mai puțin, o cantitate mai mare din ingredientul activ al deodorantului accesează canalele sudoripare. Și cu cât cantitatea este mai mare, cu atât eficiența este mai mare: protecția poate dura 24 de ore, potrivit aceleiași surse. Un studiu publicat în The Britsh Journal of Dermatology în 2011 concluzionează, de asemenea, că "aplicarea pe timp de noapte permite ca difuzarea produsului să aibă loc într-o perioadă de transpirație scăzută sau în scădere, ceea ce facilitează pătrunderea agentului activ în canale".

Societatea Internațională de Hiperhidroză (termenul clinic pentru transpirația excesivă) indică în aceeași direcție, oferind două sfaturi pentru utilizarea acestui produs: "Aplicați antiperspirantele seara, înainte de a merge la culcare și cel mai bine pe pielea complet uscată pentru a evita iritarea. 

"Două circumstanțe se reunesc în timpul somnului: producția de transpirație scade la minimum și subsuoara este complet uscată, ceea ce este aproape imposibil după un duș, deoarece pielea este întotdeauna ușor umedă", explică Dr. Vanessa Giraldo, membră a Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie (EADV).

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies