De ce nu ar trebui să stai în pijamale în casă pe timpul zilei. Ce boli grave poate provoca acest obicei aparent inofensiv 


 

A sta în pijamale toată ziua este o practică foarte frecventă, mai ales dacă lucrezi de acasă.  Realitatea este că nu îți afectezi imaginea socială, dar îți poți afecta propria sănătate. 


Mai multe studii arată că această practică aparent inofensivă este foarte periculoasă pentru sănătate, deoarce acestea acumulează bacterii pe tot parcursul zilei. 

Ce spun experții despre purtarea pijamalelor toată ziua?

Sally Bloomfeld, un expert de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a declarat pentru Daily Mail că, fiind în contact cu pielea tot timpul, pijamaua poate acumula celule care se elimină de pe piele. Acest lucru nu înseamnă că pielea are pe ea organisme dăunătoare, dar ar putea ajunge în zonele nepotrivite și provoca infecții, fie că este vorba de tăieturi, vânătăi sau chiar de tractul urinar, cauzând probleme serioase de sănătate. 

"Mulți dintre noi suntem purtători de bacterii stafilococice, care pot provoca infecții dacă ajung în tăieturi și vânătăi (...) dacă ajung în tractul urinar pot provoca o infecție precum cistita".

Dar soluția nu este doar să vă dați jos pijamaua pe care ați purtat-o toată ziua. Prin urmare, este indicat să vă spălați frecvent hainele de dormit. Sally Bloomfeld consideră că este ideal să vă spălați pijamaua cel puțin o dată pe săptămână pentru a distruge bacteriile. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies