De ce ne face bine supa de pui atunci când suntem răciți?


Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui, spune nutriționistul Mihaela Bilic.


Ea îi îndeamnă pe români să consume anumite alimente pentru a „fenta” răceala și gripa de sezon, iar supa de pui este leac tradițional cu rezultate demne de menționat.

Specialiștii atrag atenția că unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont în cazul în care ne îmbolnăvim, după medicație, este alimentația. Din punct de vedere al echilibrului nutriţional, ciorba este o mâncare ce respectă perfect proporţiile. În caz de răceală sau gripă, consumul unui bol de supă de pui poate micșora inflamația pulmonară, hidratează și încălzește trupul din interior.

Consumul de supă de pui e o modalitate ușoară de a obține micronutrienți, macronutrienți și lichide atunci când suntem răciți și pofta de mâncare dispare.  Supa de pui este plină de proteine și peptide, care pot oferi un impuls de energie pentru ca sistemul imunitar să funcționeze adecvat.

"Supă de pui… și pentru suflet și pentru răceală

Există o carte care se numește “Supă de pui pentru suflet”. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.

Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumă multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator. 

În plus supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute- conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația

Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. 

Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești. Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime", se arată în postarea nutriționistei.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies