Dana Războiu: Am descoperit că am foarte mult mercur în corp. Fac terapie de chelare


De când a părăsit televiziunea, în urmă cu 17, Dana Războiu (45 de ani) s-a reinventat. Fosta știristă a dezvăluit că viața i s-a schimbat radical, este mult mai liniștită și mai fericită.


Totuși, viața în televiziune și-a lăsat amprente. Vedeta a mărturisit că suferă de intoxicație cu mercur și că în prezent urmează o terapie de chelare pentru a scăpa de această problemă de sănătate.

„Fac foarte bine. Trăiesc cu mai puțin stres decât era în televiziune, sincer, și cu mai puțin mercur! Trebuie să zic de subiectul «Mercurul în corpurile noastre», pentru că mi-am propus să îl promovez. Și cred că e foarte mult mercur, în televiziune. Mulți colegi, din TVR, care au făcut boli grave, nici nu vreau să le rostesc. Și boli metabolice sau de imunitate. E foarte mult mercur în aparatură și, mai ales, în fostele becuri. Sunt neoane, în care e mercur. Dacă e funcțional, nu e o problemă, dar dacă se sparge și rămâne, acolo, nu e înlocuit, atunci devine o mare problemă.

Am probleme din cauza mercurului, da. Am descoperit că am foarte mult mercur în corp. Și fac, acum, ceva ce se numește terapie de chelare. Chelare ușoară fac eu, cu niște pastiluțe. 3 zile pe săptămână, cu 4 zile pauză. În afară de asta, mercurul ne împiedică foarte mult viețile. Ne duce spre boli. Pe măsură ce scot mercurul, fac din ce în ce mai bine și sunt din ce în ce mai sănătoasă. Mai plină de energie și de viață", a declarat Dana Războiu pentru click.ro.

Fac sport de 15 ani

Dana Războiu este adepta unui stil de viață sănătos. Fosta prezentatoare de știri încearcă să aibă o dietă echilibrată, să se odihnească suficient și să facă mișcare: "Am fost vegană. Am fost și raw-vegană. În perioada asta, nu mai sunt vegetariană. Nu poate să ne fie bine, dacă nu avem grijă de aceste lucruri "neesențiale". Fac și sport. Lucrez cu antrenor, la sală. De ce? Pentru că altfel nu mă duc. Am ajuns la concluzia că dacă nu plătesc un antrenor, n-aș ști ce să fac. Fac sport de 15 ani. Știu exact ce să fac, dar dacă nu mă așteaptă cineva la sală, nu merg. Întotdeauna, am ceva mai „important”. Nimic nu poate să fie mai important decât sănătatea noastră. Teoretic, rațional, știm asta, dar nu facem. Și, atunci, încerc să mă agăț de lucruri care am văzut că funcționează."

Cum se manifestă intoxicația cu mercur

Mercurul este un element natural care se găsește în aer, apă și sol. Expunerea la mercu, chiar și în cantități mici, poate provoca probleme serioase de sănătate și prezintă o amenințare pentru dezvoltărea copilului în uter și la începutul vieții lui. Mercurul poate genera efecte toxice grave asupra sistemului nervos, digestiv și imunitar, asupra plămânilor, rinichilor, pielii și ochilor. 

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă
Formula cardiologilor pentru ritmul cardiac. Ce puls trebuie să avem atunci când...
Vitamina pe care o putem lua prin expunerea la soare, dar și din alimente. Are un...
Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies