Cum se menține sănătoasă Sofia Vicoveanca la 82 de ani: Eu consum foarte multe crudități


Sofia Vicoveanca reușește să se mențină sănătoasă la 82 de ani. 


Cântăreața de muzică populară este adepta unui stil de viață echilibrat. Interpreta spune că se ferește de excese, are doar două mese pe zi și nu are vicii.

Sofia Vicoveanca este la fel de energică, de plină de viață, ca în anii de debut, datorită alergerilor alimentare.

Eu consum foarte multe crudități. Dimineața îmi fac un suc din țelină, morcov, sfeclă roșie, măr, cartof crud, roșie și câteva picături de lămâie. În rest, consum foarte multe salate. Mai mănanc branză, ouă. Seara nu prea mănânc, dar din când în când mai poftesc la câte ceva dacă mă uit la vreun film.

Cafea nu beau, alcool nici atât, țigara nu știu să o mânuiesc, în schimb beau foarte multe ceaiuri. Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții?

Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e. Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!

Ce băutură consumă Sofia Vicoveanca înainte de culcare

Pentru un sistem imunitar puternic, Sofia Vicoveanca consumă o băutură specială în fiecare seară, înainte de culcare. Licoarea are beneficii uimitoare pentru sănătate, în special pentru gât și plămâni. 

Cântăreața ne dezvăluie rețeta ei naturistă, care o ajută să treacă mai repede peste un guturai, dar și să-și păstreze vocea: „Când sunt răcită, răgușită, mai folosesc câteva rețete naturiste. Luați un gălbenuș de ou, un pic de unt cald, cât o nucă, și amestecați totul cu o lingură de zahăr. Se freacă foarte bine și, după ce se face ca o spumă, se toarnă lapte clocotit. Se bea cald, înainte de culcare. Este bun pentru plămâni, pentru răceli. Iar pentru răgușeală puteți face un terci din mămăligă, un fel de păsat, cu puțin unt și miere. E un deliciu, face tare bine la gât. O să scot o cărticică în care o să adaug și aceste sfaturi”, a declarat artista pentru ego.ro.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies