Cum să evitați intoxicațiile alimentare?


Intoxicația alimentară este neplăcută și în cel mai rău caz mortală. Începeți cu pasul 1 de mai jos pentru informații importante despre cum puteți reduce șansele de a face toxiinfecție alimentară (atât la restaurant, cât și acasă), precum și sfaturi despre cum să preparați alimentele în siguranță.


Pregătirea corectă a alimentelor

Cumpărați cu atenție. Siguranța alimentară începe de la supermarket, așa că asigurați-vă că faceți cumpărăturile cu înțelepciune.

Verificați data limită de consum de pe toate produsele și verificati dacă alimentele au fost păstrate la temperaturi corecte.

Împachetați carnea și păsările de curte în pungi separate și nu lăsați carnea crudă să atingă alte produse alimentare atunci când le cumpărați sau le duceți acasă.

Menținerea lanțului frigorific. Păstrați alimentele reci și congelate cât mai reci posibil, mai ales atunci când le mutați de la magazin acasă.

Înfășurați produsele în ziare sau cumpărați o mică pungă izolată pentru a transporta acasă alimentele reci și congelate.

Depozitați corect și rapid toate alimentele atunci când ajungeți acasă.

Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte și după ce pregătiți mâncarea. Spălați-vă bine pe mâini cu apă caldă și săpun antibacterian înainte și după prepararea alimentelor, în special după ce ați manipulat carne crudă.

Păstrați întotdeauna curate prosoapele de bucătărie și prosoapele de mâini pentru a preveni acumularea de bacterii pe ele.

Spălați-vă întotdeauna pe mâini după ce vă ocupați de animale de companie (în special reptile, broaște țestoase și păsări) și după ce folosiți toaleta sau manipulați gunoiul.

Păstrați bucătăria curată. Este foarte important să păstrați curate blaturile din bucătărie și alte zone în care se prepară alimente, în special atunci când se prepară produse alimentare cu risc ridicat, cum ar fi carnea, carnea de pasăre și ouăle.

Folosiți un dezinfectant ușor pentru a curăța blaturile și alte suprafețe.

Nu este necesar să folosiți un dezinfectant; o soluție ușoară de apă caldă și săpun vă va curăța în mod adecvat blaturile, scândurile și ustensilele.

De asemenea, asigurați-vă că clătiți chiuvetele după ce spălați produsele din carne crudă; nu doriți ca bacteriile să fie transferate pe vasele curate.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies