Cristina Spătar a fost operată de urgență:"Durerile erau foarte mari! M-am îndopat cu antiinflamatoare"


Cântăreața Cristina Spătar, supranumită și „regina R&B”, s-a confruntat cu probleme de sănătate. De un an, vedeta se luptă cu sinuzita, iar recent artista a ajuns pe mâna medicilor, care i-au recomandat intervenție chirirgicală de urgență.


Cristina Spătar a ajuns pe masa de operație din cauza durerilor de cap. Solista a suferit, în cursul de zilei de ieri, o intervenție complicată la Spitalul Panduri. 

Vedeta a povestit despre această experiență că “Mi-a fost frică se mă operez, dar durerile erau foarte mari! M-am îndopat cu antiinflamatoare. Mi s-a spus că e de la aerul condiționat din mașină, care este pornit mereu. 

Am ajuns la Urgență , mi-au făcut un CT și doctorul mi-a recomandat operația. La mine a fost o stare mai gravă! Mi-a descoperit o sinuzită la maxilarul de pe partea stângă. 

M-a operat doctorul Zainea, cel mai bun medic, a fost o echipă de medici profesioniști, cărora vreau să le mulțumesc din toată inima! Tot personalul de aici a fost super, condiții excelente! Am stat singură într-un salon privat.

Mi-au făcut anestezie, nu am simțit nimic. Am dormit toată ziua după! Acum respir foarte bine, aștept cântările!”, a declarat Cristina Spătar pentru click.ro.

Cum se manifestă sinuzita?

Sinuzita reprezintă o inflamaţie acută sau cronică, localizată la nivelul învelişului mucos care tapetează cavitatea sinusală, ea fiind afecţiunea cel mai frecvent incriminată la apariţia oricărei dureri de cap.

Debutul sinuzitei acute este brusc, frecvent după infecții virale ale căilor aeriene superioare, care produc inflamarea mucoasei nazo-sinusale și blochează astfel canalul de drenaj natural al sinusului. Astfel secrețiile se acumulează în sinus, iar germenii saprofiţi devin patogeni şi apare transformarea în puroi a conţinutului sinusului. Acest proces poate afecta un singur sinus, mai multe sau toate sinusurile concomitent, în cazul pansinuzitei acute.

Tratamentul chirurgical este realizat doar sub anestezie generală de către medicul specialist ORL sau de către chirurgul oro-maxilo-facial (în cazul sinuzitelor maxilare odontogene). Acest tratament este indicat în formele complicate de sinuzită și constă în:

- îndepărtarea cauzelor de obstrucție ostială - rezecția hipertrofiei de cornet mijlociu, rezecția septului nazal deviat, ablația polipilor nazali, ablația vegetațiilor adenoide la copii, îndepărtarea corpilor străini intranazali.

- lărgirea ostiumului sinusal pe cale endoscopică prin meatotomie medie (FESS) - în acest caz, Recuperarea postoperatorie este mult mai rapidă și mai ușoară după tratamentul chirurgical endoscopic decât după abordul chirurgical clasic utilizat în trecut și care, în prezent, este rezervat tumorilor sinusale.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Ce sunt virozele respiratorii la copii și de ce nu sunt recomandate medicamentele...
Cum trebuie să arate farfuria echilibrată și una pentru cura de slăbire. Sfaturile...
Cum putem trăi chiar și cu 15 ani mai mult prin bio-hacking. Totul pornește de...
De ce îmbătrânirea se vede întotdeauna în zona gâtului. Nicio cremă nu funcționează,...
De ce avem nevoie de proteine și de colagen. Suplimentele nu sunt deloc eficiente,...
Suplimentele proteice pentru sportul la sală forțează rinichii. Când sunt contraindicate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies