Corina Dănilă suferă de o boală autoimună. Problemele vieții au îmbolnăvit-o pe vedetă


Corina Dănilă a mărturisit că se confruntă de câțiva ani cu o boală autoimună pe care a neglijat-o mult timp. 


În vârstă de 52 de ani, vedeta tv a decis să vorbească despre problemele sale de sănătate. Actrița are vitiligo, iar în ultima perioadă această boală a avansat.

„De ceva vreme eu mă confrunt cu niște probleme de sănătate și anume cu o declanșare a unei boli autoimune, care s-a întâmplat acum niște ani, dar pe care am neglijat-o, nu m-am preocupat sub nicio formă, am zis că nu trebuie să-i dau importantă, deși a început să avanseze toată această problema și anume, vitiligo.

M-am hotărât chiar să mă preocupe această problema pe care o am! Încercăm din respect față de spectatorii de la teatru, sau față de telespectatori să nu să ascund, să maschez acest aspect depigmentat pe care îl am pe mâini, tocmai pentru că oamenii din sala sau din față micului ecran să nu fie atenți la problema mea de pe mâini, ci la ceea ce vreau să le transmit, la intențiile mele artistice! „,  mărturisea Corina Dănilă la o emisiune tv.

Actrița a povestit că această boală s-a declanșat pe fond emoțional.

Este vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică autoimună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar. Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez. Încerc, de ceva vreme, să țin sub control evoluția și să ameliorez efectele cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete.”  

Corina Danilă a fost căsătorită timp de 8 ani cu Norris Măgeanu. În 2012 s-au despărțit, dar au împreună o fiică pe nume Rianna Măgean (20 de ani).

Ce este vitiligo sau depigmentarea pielii?

Boala vitiligo este o afecțiune dermatologică ce are evoluție cronică și se manifestă prin apariția unor pete albe de culoarea cretei, de dimensiuni și forme variabile, de la o persoană la alta. Aceste pete decolorate apar cu predilecție pe degete, în jurul ochilor, pe față sau în axile sau pe zone de frecare. Boala poate debuta la orice vârstă, se întâlnește și la copii și la adulți. 

Foto FAcebook

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies