Cele 5 fructe pe care nu ar trebuie să le consume niciun diabetic 


Pentru a duce o viață mai sănătoasă, este esențial să mâncăm multe fructe, deoarece conțin o concentrație mare de vitamine și nutrienți de înaltă calitate, precum și antioxidanți care ajută la prevenirea dezvoltării unor patologii cronice și complexe. 


De fapt, consumul de fructe este mai mult decât recomandat pentru ca organismul să funcționeze eficient de-a lungul anilor. Cu toate acestea, din cauza conținutului ridicat de zahăr, persoanele cu diabet ar trebui să limiteze consumul anumitor fructe.

Oamenii de știință au vizat cinci fructe, motiv pentru care se recomandă ca diabeticii să nu mănânce prea multe dintre ele. Primul dintre aceste fructe sunt bananele, deoarece atunci când se coc, amidonul lor se transformă în zahăr, așa că nu este indicat să le consumați frecvent.

Stafidele sunt o altă sursă de fructoză și glucoză, iar consumul ridicat poate provoca vârfuri mari ale nivelului de zahăr din sângele unui diabetic. Studiul recomandă, de asemenea, evitarea mangoului în cazul diabetului gestațional.

În ceea ce privește cireșele și piersicile, limitările se limitează la cele care sunt ambalate, deoarece acestea conțin doze mari de zahăr și sirop. De asemenea, ananasul are un nivel glicemic ridicat, așa că trebuie consumat în doze mici și cu moderație. În orice caz, medicul va fi cel care va indica orientările dietetice și restricțiile necesare în fiecare caz.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 25 februarie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies