Cea mai bătrână persoană din lume a trăit până la 122 de ani, deși a fumat în fiecare zi timp de 96 de ani


Dna Clamet a văzut turnul Eiffel ridicându-se, a asistat la nașterea filmelor și a trăit două războaie mondiale.


Cea mai bătrână persoană din lume a trăit până la vârsta de 122 de ani, deși a mâncat ciocolată și a fumat timp de 96 de ani.

Jean Louse Calment este cea mai în vârstă persoană verificată care a trăit vreodată. Supercentenară, ea s-a născut pe 21 februarie 1875 și a murit pe 4 august 1997. A trăit atât de mult încât a supraviețuit fiicei și nepotului ei și este considerată a fi omul cu cea mai lungă durată de viață documentată.

Potrivit Guinness World Records, ea și-a atribuit viața lungă simțului său de umor și stării sale de spirit liniștite. 

S-a apucat de scrimă la 85 de ani 

Ei au spus: "Jeanne a rămas sănătoasă pentru cea mai mare parte a vieții sale - chiar s-a apucat de scrimă la vârsta de 85 de ani.

"Și dieta ei era una sănătoasă, bogată în ulei de măsline (pe care și-l freca pe piele), și se limita la un modest pahar de vin din când în când.

"Dar era și pofticioasă la dulciuri, cu o predilecție deosebită pentru ciocolată: mânca aproape 1 kg de ciocolată în fiecare săptămână.

"Și îi plăceau țigările: Jeanne a fumat de la vârsta de 21 de ani și s-a lăsat de fumat abia la 117 ani."

Faptul că Jeanne a fumat d96 de ani nu este o dovadă că țigările nu fac rău, ci sunt una dintre cele mai mari cauze de cancer și ucid mii de oameni în fiecare an.

Datorită duratei sale de viață, Jeanne a fost martoră la unele dintre cele mai importante momente din istoria omenirii.

A văzut cum a fost construit Turnul Eiffel, a trăit două războaie mondiale și probabil a citit când a fost ridicat Zidul Berlinului, apoi a citit din nou când a fost dărâmat. Pe lângă genealogie, cei de la Guinness World Records sunt de părere că mai există un alt factor care a contribuit la viața lungă și la starea de spirit liniștită a lui Jeanne. 

Aceștia au explicat: "Căsătoria ei cu un văr îndepărtat bogat, Fernand Nicolas Calment, în 1896, a însemnat că Jeanne nu a trebuit să muncească pentru a-și câștiga existența.

"Este posibil ca acest lucru să fi jucat un rol în longevitatea ei extraordinară: era liberă să înoate, să joace tenis, să meargă pe bicicletă (încă mai mergea pe bicicletă până la vârsta de 100 de ani) , toate acestea promovând o sănătate excelentă."

foto: facebook

vezi emisiunile doctor de bine

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies