Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea în fiecare zi


Cafeaua este, fără îndoială, una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Servită la micul dejun și la gustări, multe persoane beau zilnic cel puțin o ceașcă de cafea. 


În cazul cafelei, fiecare are propriul mod de a savura această băutură: cu lapte sau simplă; cu gheață sau fierbinte; cu sau fără zahăr. Cu toate acestea, există câteva detalii de care ar trebui să țineți cont atunci când preparați cafeaua pentru a vă bucura pe deplin de aroma și proprietățile acesteia:

Iată ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi

Ca orice lucru în viață, atunci când vine vorba de consumul de cafea trebuie să fii atent și să o bei cu moderație. Consumul de cafea în fiecare zi are o serie de avantaje și dezavantaje:

Poți deveni dependent de cofeină

Cafeaua vă poate ajuta să vă reîncărcați bateriile la prima oră a dimineții, dar aveți grijă, pentru că, dacă beți cafea în fiecare dimineață când vă treziți, puteți dezvolta o dependență de cofeină. În timp, nivelul de energie poate scădea și poți ajunge să ai nevoie de cafea doar pentru a nu te simți epuizat când te trezești.

Te ține în alertă 

Cofeina crește nivelul de neurotransmițători, cum ar fi dopamina, și ajută la îmbunătățirea capacității de atenție și la reducerea oboselii. Și, potrivit unui studiu, persoanele care beau mai multă cafea sunt mai puțin predispuse să sufere de depresie.

Crește riscul de osteoartrită, artropatie și obezitate

Consumul excesiv de cafea poate crește, de asemenea, riscul altor boli, cum ar fi osteoartrita și artropatia care afectează articulațiile, inclusiv oasele, cartilajele, ligamentele și mușchii, și chiar poate duce la exces de greutate și obezitate.

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 1 octombrie 2023
Cât de des este recomandat examenul cardiologic. Inclusiv pacienții sănătoși...
Alimentul premium care se vinde la un preț mic în magazine. Este o sursă bună...
„Poate să conțină urme de arahide". Ce înseamnă, de fapt, această expresie...
Crizele epileptice subtile. Ce sunt și cum se manifestă. „Sunt ca un scurtcircuit”
Fumatul afectează sistemul imunitar. La fiecare fum de țigară vasele de sânge...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies