Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea în fiecare zi


Cafeaua este, fără îndoială, una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Servită la micul dejun și la gustări, multe persoane beau zilnic cel puțin o ceașcă de cafea. 


În cazul cafelei, fiecare are propriul mod de a savura această băutură: cu lapte sau simplă; cu gheață sau fierbinte; cu sau fără zahăr. Cu toate acestea, există câteva detalii de care ar trebui să țineți cont atunci când preparați cafeaua pentru a vă bucura pe deplin de aroma și proprietățile acesteia:

Iată ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi

Ca orice lucru în viață, atunci când vine vorba de consumul de cafea trebuie să fii atent și să o bei cu moderație. Consumul de cafea în fiecare zi are o serie de avantaje și dezavantaje:

Poți deveni dependent de cofeină

Cafeaua vă poate ajuta să vă reîncărcați bateriile la prima oră a dimineții, dar aveți grijă, pentru că, dacă beți cafea în fiecare dimineață când vă treziți, puteți dezvolta o dependență de cofeină. În timp, nivelul de energie poate scădea și poți ajunge să ai nevoie de cafea doar pentru a nu te simți epuizat când te trezești.

Te ține în alertă 

Cofeina crește nivelul de neurotransmițători, cum ar fi dopamina, și ajută la îmbunătățirea capacității de atenție și la reducerea oboselii. Și, potrivit unui studiu, persoanele care beau mai multă cafea sunt mai puțin predispuse să sufere de depresie.

Crește riscul de osteoartrită, artropatie și obezitate

Consumul excesiv de cafea poate crește, de asemenea, riscul altor boli, cum ar fi osteoartrita și artropatia care afectează articulațiile, inclusiv oasele, cartilajele, ligamentele și mușchii, și chiar poate duce la exces de greutate și obezitate.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies