Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci chipsuri sau ciocolată. Au același efect ca drogurile 


Unele alimente stimulează eliberarea de dopamină și provoacă euforie la fel ca drogurile, potrivit neurologilor. Fericirea care provine din consumul de alimente bogate în grăsimi și zahăr este legată de creier, ceea ce face mai greu să te oprești din a mânca ciocolată, de exemplu.


Potrivit cercetătorilor, alimentele care ”ne fac să ne pierdem mințile” sunt cele care conțin o doză mai mare de carbohidrați rafinați și grăsimi, potrivit Men's Health.

De ce nu putem rezista în fața chipusurilor și a ciocolatei 

Pericolul consumului de alimente precum chipsurile și ciocolata constă în riscul de a nu mai putea renunța la pofta acestor produse dăunătoare sănătății atunci când acestea devin parte din dieta obișnuită.

Amidonul pe care acestea îl conțin reușește să absoarbă o cantitate mare de ulei, iar dacă sunt tăiate foarte subțiri, ca și cartofii, chipsurile devin și mai moi. Potrivit unei cercetări din revista "PNAS", "ne dau o mai mare senzație de bunăstare".

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, potrivit cercetării, această substanță provoacă nevoia de a mânca grăsimi, ceea ce este, de asemenea, legat de plăcere. Sarea are, de asemenea, o influență, deoarece este un potențator al gustului și stimulează papilele gustative.

Un studiu condus de Miguel Valdeolmillos, doctor în medicină și cercetător la Institutul de Neuroștiințe al CSIC-UMH, a constatat că ciocolata este mai stimulanta pentru creier decât sexul.

"Când mâncăm ciocolată, se eliberează în cantități mici un compus numit anandamidă, o rudă a canabinoizilor care ne oferă o senzație de relaxare", a spus el.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 25 februarie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies