Potrivit cercetătorilor, alimentele care ”ne fac să ne pierdem mințile” sunt cele care conțin o doză mai mare de carbohidrați rafinați și grăsimi, potrivit Men's Health.
De ce nu putem rezista în fața chipusurilor și a ciocolatei
Pericolul consumului de alimente precum chipsurile și ciocolata constă în riscul de a nu mai putea renunța la pofta acestor produse dăunătoare sănătății atunci când acestea devin parte din dieta obișnuită.
Amidonul pe care acestea îl conțin reușește să absoarbă o cantitate mare de ulei, iar dacă sunt tăiate foarte subțiri, ca și cartofii, chipsurile devin și mai moi. Potrivit unei cercetări din revista "PNAS", "ne dau o mai mare senzație de bunăstare".
Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, potrivit cercetării, această substanță provoacă nevoia de a mânca grăsimi, ceea ce este, de asemenea, legat de plăcere. Sarea are, de asemenea, o influență, deoarece este un potențator al gustului și stimulează papilele gustative.
Un studiu condus de Miguel Valdeolmillos, doctor în medicină și cercetător la Institutul de Neuroștiințe al CSIC-UMH, a constatat că ciocolata este mai stimulanta pentru creier decât sexul.
"Când mâncăm ciocolată, se eliberează în cantități mici un compus numit anandamidă, o rudă a canabinoizilor care ne oferă o senzație de relaxare", a spus el.