Ce se întâmplă în corpul tău dacă faci 20 de minute de sport pe săptămână 


 
Câte minute de exerciții fizice ar trebui să fac? Este una dintre cele mai frecvente întrebări despre nutriție și sport pe care poate ți le-ai pus cu siguranță? Nu este niciun secret că acest obicei este esențial pentru a obține o greutate sănătoasă, pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și pentru a vă crește șansele de a trăi mai mult.


Sintagma "sportul este cel mai bun medicament" se potrivește perfect cu două cercetări recente publicate în European Heart Journal, deoarece acestea schimbă recomandările privind activitatea fizică ca măsură de medicină preventivă.

Ce se întâmplă dacă fac 20 de minute de exerciții fizice toată săptămâna?

În primul rând, ambele rapoarte au folosit accelerometre pentru a măsura în mod obiectiv mișcarea și intensitatea activității fizice desfășurate de peste 70.000 de adulți din Marea Britanie.

Primul studiu condus de Dr. Matthew Ahmadi de la Universitatea din Sydney a monitorizat aproape 72.000 de adulți fără boli cardiovasculare timp de șapte ani. În urma acestei monitorizări s-a constatat că 20 de minute de activitate fizică pe săptămână ar putea reduce cu 40% șansele de a suferi de boli de inimă.

Ahmadi a declarat că "una dintre cele mai deosebite constatări ale studiului nostru a fost aceea că nu este nevoie de o activitate fizică intensă acumulată pe perioade lungi de timp pentru a avea beneficii pentru sănătate".

În mod similar, cel de-al doilea studiu a constatat că volumul total de activitate fizică a fost asociat cu o scădere a riscului de boli cardiovasculare. "Atunci când nivelurile generale de activitate fizică au fost dublate, nu a existat niciun efect semnificativ asupra ratelor bolilor cardiovasculare atunci când proporția de activitate fizică moderată sau viguroasă a fost menținută la 10% din total", spune Paddy C. Dempsey, Ph. Dempsey, PhD, autorul principal al studiului.

Cu toate acestea, Dempsey adaugă că "riscul de boli cardiovasculare a fost redus cu 23% și 40% atunci când proporția de activitate fizică moderată sau viguroasă a crescut la 20% și, respectiv, 40% din total".

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies