În zilele călduroase se recomandă evitarea mâncărurilor bogate în grăsimi. De preferat ar fi să consumăm cât mai multe preparate hidratante, bogate în apă, precum salatele, de fructe ori de legume, şi ciorbele.
Hidratarea este foarte importantă, mai ales în zilele călduroase. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă în privinţa alimentelor care ar trebui evitate în această perioadă.
Există o serie de băuturi, alimente, dar şi condimente pe care am face bine să le evităm în zilele caniculare.
Ce trebuie să mâncăm pe timpul verii
”Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate.
Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!
Ce trebuie să excludem din dieta estivală
Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune.
Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert”, a spus medicul Mihaela Bilic, pentru Ciao.
Renunțați la solniță!
Pentru a evita retenția de apă e bine să eliminăm solnița de pe masă și să punem accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare: " Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă, deoarece conțin multe fibre și minerale care previn retenția de lichide", spune Mihaela Bilic.
Foto Imago