Cauza medicală a morții lui Iisus: Prin ce suferințe a trecut înainte de deces


Este important să cunoaștem și să reflectăm asupra suferinței lui Iisus, un lucru care nu este explorat pe scară largă în creștinism, și anume despre evaluarea medicală care a fost construită pe baza dovezilor istorice și a analizelor medicale. 


Cauza morții lui Iisus a fost un stop cardiorespirator, potrivit lui Jorge Valenzuela, profesor la Școala de Medicină a Universității din Monterrey, care și-a dedicat o mare parte din carieră studiului medical al torturii și morții așa-numitului Fiu al lui Dumnezeu.

A transpirat sânge

Hristos pe Muntele Măslinilor a prezentat o afecțiune medicală destul de rară care se numește hematidroză și se întâmplă atunci când anxietatea severă determină secreția de substanțe chimice care sparg capilarele din glandele sudoripare și face să iasă puțin sânge și slăbește pielea.

Biciuirea

Flagelația se realiza cu un tip de bici cu mai multe prelungiri care, la capăt, erau încrustate cu oase de oaie și bile de plumb. În timpul flagelării, osul tăia pielea, iar bila de plumb lovea țesutul. Acest lucru produce contuzii, răni adânci cu dureri și sângerări mari.

Coroana de spini

După cum se știe deja, tortura lui Iisus a fost completată de o coroană de spini, făcută din ramuri de copac ziziphus spina-christi, și care, probabil, a stimulat nervii trigeminal și occipital mare, ceea ce "produce o durere de dinți intensă și multiplicată".

Răstignirea

Romanii au perfecționat această tehnică de tortură și moarte. Era concepută pentru a produce cât mai multă durere, astfel încât persoana să moară încet și agonia să fie prelungită. Hristos a purtat eșafodul crucii, care cântărea aproximativ 40 de kilograme.

De ce a murit Iisus Hristos?

Dacă un medic ar scrie un certificat de deces acesta ar constata: "Moarte prin stop cardio-respirator", din cauza unui șoc traumatic și hipovolemic, toate cauzate de crucificare, potrivit Universității din Monterrey.

Alți factori care au fost probabil implicați în deces au fost:

  • Deshidratare
  • Aritmie cardiacă indusă de stres
  • Efuziune pericardică
  • Acumularea de apă între inimă și pericard
  • Revărsarea pleurală indusă de traumatisme
  • Coagulare intravasculară diseminată, adică sângele se coagulează și, prin urmare, nu există flux sanguin

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies