Câte exerciții fizice trebuie să faci dacă petreci 10 ore pe scaun 


 
În perioada pandemiei, oamenii și-au schimbat radical stilul de viață în favoarea unui stil de viață mai sedentar, deoarece petrecem ore în șir stând în fața calculatorului, uitându-ne la televizor sau jucând jocuri pe diverse console.


Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de următoarele: este necesar să se găsească diferite modalități de a face exerciții fizice pentru a echilibra această stare sedentară și a nu ne pune în pericol sănătatea. 

Ca urmare, un raport a analizat 44.000 de persoane din patru țări diferite care au folosit o formă de dispozitiv de urmărire a activității fizice.

Cercetarea a constatat că "riscul de deces în rândul celor cu un stil de viață mai sedentar a crescut pe măsură ce timpul petrecut în activități fizice de intensitate moderată sau viguroasă a scăzut", potrivit Science Alert.

Pe această bază, cercetătorii spun că "30-40 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă pe zi" este potrivită pentru a compensa cel puțin 10 ore de stat jos.

"La persoanele active care fac 30-40 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă, asocierea dintre timpul de sedentarism ridicat și riscul de deces nu este semnificativ diferită față de cei care sunt practic nesedentari", explică autorii.

În același timp, Clinica Mayo arată că "statul în șezut pe perioade lungi poate fi dăunător", deoarece "cei care stau mai mult de opt ore pe zi fără activitate fizică au un risc de a muri similar cu riscurile cauzate de obezitate și fumat".

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies