Cât durează să slăbești 10 kilograme fără să-ți afectezi sănătatea, potrivit experților


Deși toată lumea își dorește să slăbească ca prin magie și să îmbrace din nou acea pereche de pantaloni mult dorită, nu este întotdeauna atât de ușor pe cât pare și nici atât de sănătos.


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca, pe lângă consultarea unui specialist, să nu se recurgă la remedii magice care pot pune în pericol integritatea persoanei.

În acest sens, CDC indică faptul că puteți slăbi 10 kilograme fără să vă afectați sănătatea într-o medie de trei luni pentru a evita tot felul de decompensări periculoase.

Așadar, în mod ideal, este indicat să slăbești între 500 de grame și un kilogram pe săptămână pentru a te asigura că nu vei recăpăta imediat kilogramele pierdute.

"Indiferent care este obiectivul dvs. de pierdere în greutate, chiar dacă pierdeți o cantitate modestă, cum ar fi 5-10% din greutatea corporală totală, este posibil să aveți rezultate benefice pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățiri ale tensiunii arteriale, colesterolului și glicemiei", au declarat experții.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă
Formula cardiologilor pentru ritmul cardiac. Ce puls trebuie să avem atunci când...
Vitamina pe care o putem lua prin expunerea la soare, dar și din alimente. Are un...
Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies