Cât de mult a afectat-o menopauza pe Ileana Badiu:"Aveam 43 de ani și mai degrabă mă vedeam cu Alzheimer"


Ileana Badiu a vorbit deschis despre menopauză, care în cazul ei s-a instalat mai devreme, la vârsta de 43 de ani.


Într-o postare pe blogul personal vedeta a mărturisit cu ce probleme s-a confruntat și a descris peste 10 simptome pe care le-a experimentat din cauza schimbărilor hormonale.

"S-a instalat devreme, la doar 43 de ani"

Ileana Badiu a dorit să ofere câteva sfaturi femeile care au ajuns în această perioadă destul de delicată. Vedeta în vârstă de 47 de ani mărturisește că ia suplimente de colagen încă de la vârsta de 40 de ani și este atentă la alimentație.

"De câțiva ani de când eu însămi am experimentat o menopauză timpurie, am hotărât să vorbesc public despre acest subiect, în ciuda faptului sau tocmai pentru că subiectul menopauzei este considerat a fi încă tabu. Vorbind public, asumându-mi discursul despre acest subiect, am ridicat nivelul de conștientizare și am primit zeci de mesaje de-a lungul timpului de la femei pe care le-am ajutat fie să meargă la doctor ca să afle în ce stadiu hormonal se află , fie să treacă mai ușor prin perioada de perimonopauză, apelând la terapii și suplimente potrivite, fie să se împace mai ușor cu ideea menopauzei în viață lor.

Am vorbit mult și asumat despre acest subiect și voi continua să o fac pentru că am convingerea că menopauza are nevoie de rebranding în așa fel încât, percepția, atât a celor din jur cât și a femeilor în sine, să se schimbe deoarece menopauza nu presupune decât pauza menstruației lunare (ceea ce poate reprezenta un mare avantaj) nicidecum pauză de la feminitate, sexualitate, energie, bucurie!

Spuneam despre faptul că zilnic primesc întrebări despre simptome, remedii, soluții, terapie, întrebări cărora îmi iau timpul de a le răspunde dar pentru că știu că sunt femei cărora le este “jenă” să mă întrebe despre simptomele mele o să le iau pe rând și o să povestesc despre ele. Sharing is caring sau mai localizat pe zona românească, te simți mai bine când știi că a murit și capra veciunului nu numai a ta.

Cel mai important de știut este că fiecare corp este diferit, nu toate femeile trec prin toate simptomele și nu toate femeile este obligatoriu să se simtă “răpuse” de menopauza. În plus, pentru amelioararea tuturor simptomele există și soluții iar eu sunt a “living proof for that”.

Ce simptome a avut Ileana Badiu

1. Brain fogginess.

Nu numai că am experimentat din plin acest simptom dar cumva așa am ajuns să aflu că… am intrat la menopauză. Practic, am avut aproape brain freeze nu fogginess, simptom apărut brusc aproape de la o zi la alta, motiv pentru care m-am dus să fac un CT cerebral să văd ce aș putea să am… aveam 43 de ani și mărturisesc sincer că mai degrabă mă vedeam cu Alzheimer decât cu menopauza timpurie, așa că mi s-a părut mai firesc să mă duc să fac CT decât să mă duc la endocrinolog. Menstruație aveam, memorie însă deloc.

Pe scurt, am constatat că n-am nici o tumoră cerebrală așa că mergând mai departe pe firul logic mi-am făcut niște dozaje hormonale și am constatat că nu mai am estrogen. Acesta este motivul pentru care tot ecosistemul hormonal se duce dracu! Există remedii! Iar corpul încet, încet se readapteaza la lipsuri și se reorienteaza în noile circumstanțe. Am învățat să îmi notez organizat fiecare lucru pe care îl aveam de făcut, am luat suplimente potrivite pentru menținerea și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și înțelegând ce se întâmplă cu corpul meu nu m-am panicat că voi rămâne de acum înainte în ceață totală până la sfârșitul vieții

2. Oboseală.

Da, ok, nu știu dacă de la menopauză, de la vârstă sau de la viața mea agitată în general, dar obosită sunt. Am soluții și pentru asta, mă culc mai devreme, dorm mai mult , iau pumni de suplimente care conțin coenzima Q10, Cafea verde, Garcinia, Ginseng sau Rhodiola și când vreau să petrec iau niște B-uri și lucrez la mind set-ul meu zilnic încât să îmi dau un boost de energie mereu.

3. Anxietate.

Doamne ajută n-am avut în relație cu menopauza dar poate și pentru că mi-am consumat episoadele anxioase pe zeci de alte subiecte când eram mai tânăra, încât acum la maturitate am alte priorități. În caz că experimentați acest simptom ajută mersul la psiholog, 5 HTP-ul și orice terapie în care credeți cu sufletul deschis.

4. Dureri articulare.

Ferească Dumnezeu cât de nasoale pot fi! Ideea e că eu am ajuns și la reumatolog crezând că mă pregtatesc tot prematur de ceva artroză. Tot estrogenul este de vină. Nu el, cât mai ales lipsa lui. Durerea articulară este un simptom frecvent întâlnit în timpul menopauzei, care este cauzat de modificări hormonale. În timpul și după menopauză, nivelurile de estrogen și progesteron tind să fluctueze dramatic. Acest lucru poate duce la scăderea producției de colagen, ducând la slăbirea mușchilor din jurul articulațiilor și la creșterea inflamației articulațiilor. Soluția mea, suplimente desigur, turmeric, colagen cu polonicul și mult, foarte mult sport!

5.Scăderea libidoului

Cu soțul meu alături n-are cum să-mi scadă libidoul. Glumesc! Sau nu! Treaba asta cu libidoul are o foarte mare legătură cu stimulentul emoțional pe care îl ai din partea partenerului, cu felul în care te percepi tu ca femeie în această periodă. Acesta este și unul din motivele pentru care cred că menopauza are nevoie de rebranding. Statistica este schimbată, femeile intră la menopauză mult mai devreme decât mamele lor.

Asta se datorează stresului, responsabilităților, dietelor excesive, atrenamentelor grele, iar tabloul hormonal schimbat este consecința. Modificările hormonale, afecțiunile medicale cum ar fi depresia sau anxietatea, stresul și problemele relaționale sunt câteva cauze potențiale pentru scăderea dorinței în timpul menopauzei. Practic se întâmplă un cerc vicios din care poți ieși dacă starea ta psihică este una bună și stima de sine crescută. Aaa și evident suplimente!

6.Insomnii.

Acesta este unul dintre parametrii care la mine nu s-a schimbat că-s insomniacă de vreo 20 de ani de când am căpătat amploare în antreprenoriat. Am avut succes da’ n-am mai avut somn. Iau însă melatonină și asta mă ajută și am învățat să mă bucur de avantajele trezitului devreme. Așa am timp să fac sport aproape zilnic și să nu mă îngraș.

7. Creșterea în greutate.

Eu nu m-am îngrășat dar să știți că m-am “îngroșat” sau am perioade când mă îngroș, mai ales în zona abdomenului, evident. Lupt cu asta și am și soluții! Ele sunt: sport, echilbru alimentar, cât mai puțin carbohidrat și detox. Pe mine acest regim de viață mă ajută să-mi mențin, greutatea, tonusul și energia. Fac sport aproape zilnic, atrenamente destul de solicitante, mănânc rar greșit și mă duc de cel puțin 2 ori pe an câte 7 zile la detox. Asta funcționează la mine.

8. Dureri de cap.

Le-am avut la început, așa puternice de am crezut din nou că am o tumoră. Le-am acceptat până la urmă, am luat antiimflamatoare cu pumnul și după aproximativ un an au trecut de la sine.

9. Uscăciune Vaginală.

Menopauza poate provoca uscarea mucoaselor din cauza nivelului scăzut al estrogenilor. Acest lucru se întâmplă deoarece hormonii feminini, cum ar fi estrogenii, sunt responsabili pentru menținerea umidității în corp și ajută la prevenirea iritațiilor și inflamatiilor. Nivelurile scăzute ale acestora pot duce la uscarea mucoaselor, precum buzele, gura și vaginul. Mie mi se usucă gura, nu și vaginul dar vă spun sincer că nu știu ce-i mai rău. Pentru vagin există lubrifianți pentru mucoasa bucală însă, litri de apă pe care ar trebui să-i beau. Dacă aș putea.

10. Transipratii nocturne și bufeuri.

Menopauza poate afecta modul în care corpul tău controlează temperatura. Înainte de menopauza, hormonii sunt responsabili pentru controlarea temperaturii corpului și întărirea mecanismelor termoreglatoare. În timp ce ele trec prin schimbări hormonale din cauza menopauzei, femeile pot suferi o pierdere a capacității lor normale de a-și regla temperatura internă. Aceasta poate duce la senzația de frig sau căldură excesivă și transpirație excesivă pe parcursul zilei. Am făcut acest preambul că să va spun despre mine. Mie mi-e frig, nu cald și mă învelesc cu pături de blană (alea moi de la Zara) de evident că în timpul nopții transpir dar și pentru asta am tricouri de bumbac de bună calitate așa că nu mă chinuie deloc acest simptom. Mai mult mă chinuie factura de la gaze și faptul că nu mă opresc din a cheltui banii pe blănuri pentru că non-stop îmi este prea frig.  

11. Piele uscată.

Piele uscată? Asta n-ar fi nimic! Știți însă ce-i aia că literalmente simți cum îți cade pielea? Efectiv parcă am un pitic mic și rău care-mi trage de față (și nu numai) în jos spre pământ! La mine astea au fost cele mai evident simptome ale menopauzei. Și cele mai deranjante. Pielea uscată și elasticitatea pierdută. Scăderea nivelului de estrogen poate avea un efect adânc asupra calității pielii. Estrogenul joacă un rol important în menținerea producției normale de colagen care menține elasticitatea și fermitatea pielii noastre. Atunci când nivelurile scad, aceasta poate duce la reducerea tonusului muscular și pierderea elasticității pielii, astfel încât pielea devine mai fragilă și se ridează mai repede. De asemenea, scăderea estrogenului poate contribui la uscare excesivă sau descuamarea pielii, precum și la pierderea supletei acesteia. Dar nu disperați! Și pe astea le putem ameliora. Colagen, hilauronic, vit D și vit E, creme onctuoase și potrivite pentru un ten matur și zeci de tratamente dermato estetice de stimulare de colagen și elastina.

Una peste alta, menopauza vine oricum. Dar în viața noastră de femei nu este prima intemperie de care dăm, este încă una, iar atitudinea față de menopauză este cea mai important. Nu trebuie să o lăsăm să ne doboare, trebuie să o combatem, fără a o transforma însă, în balaurul care ne răpește feminitatea. Slava Domnului, trăim vremuri în care există miliarde de soluții pentru toate simptomele, iar eu vă spun cu mâna pe inimă, că cel mai important este să rămânem femei și să ne bucurăm de vârsta noastră la superlativ. Suntem aici, acum și asta este cel mai important

Foto FAcebook

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies