Boala ascunsă care a afectat-o pe Lora: „Dacă nu sunt atentă, mă umflu!” La ce alimente a renunțat


În ultimii ani, Lora s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. După numeroase investigații, artista a aflat ce afecțiune îi dă mari bătăi de cap.


Lora a descoperit că are intoleranță la gluten, astfel că acum evită să mai consume alimente care conțin acest tip de proteină. Cântăreața a fost nevoită să-și schimbe complet regimul alimentar, la fel ca și stilul de viață, după ce a fost diagnosticată cu intoleranță la gluten.

În prezent, Lora susține că arată și se simte mai bine ca niciodată.

„Vreau să încep să merg la sală. Mi-am făcut abonament într-un sfârșit, ca să mă motiveze. Că atunci când le primești cadou parcă nu prea îți vine, că sunt cadou, dar când dai banii pe abonamente te motivează altfel. Sfat! Deci, nu primiți abonament la sală cadou că nu vă duceți. În rest mi-am descoperit alergia la gluten și am renunțat complet. De atunci, pur și simplu m-am dezumflat. Pentru că se pare că eram „capitonată” ca să zic așa. Cred că ăsta e cel mai potrivit cuvânt. Eram „capitonată”, nu era grăsime, era așa „pufoasă”. Nu cred că se vedea neapărat, dar mă simțeam eu”, a povestit Lora pentru EGO.ro.

„Mi-am făcut analize. Am zis că se întâmplă ceva pentru că la un moment dat, într-o zi nu mâncasem decât niște paste, o dată am învârtit furculița în niște paste, am luat o singură dată și m-am umflat foarte tare. Atunci mi-am dat seama că este ceva în neregulă cu mine”.

„Mă hrănesc cu proteină de calitate”

„Se poate și fără gluten, dar pentru că este complicat tot timpul să-mi cumpăr pâine fără gluten și chestii fără gluten, am renunțat la ele. Că nu am timp să-mi procur. Așa că practic acum mă hrănesc cu proteină de calitate, cu legume multe, fructe. Eu am început să mănânc fructe, ceea ce înainte nu făceam. Beau apă, nu mai beau sucuri, nu beau prostii. Brânzeturile pot avea urme de gluten, dar nu am probleme de genul acesta. Cică sunt și anumite condimente, anumite medicamente care pot avea în compoziție gluten și atunci încerc să fiu atentă. Spun la orice restaurant unde mă duc să aibă grijă că am problema asta. Dacă nu sunt atentă, mă umflu”

Ce este intoleranța la gluten?

În ultima perioadă, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu intoleranța la gluten.

Boala celiacă, cunoscută și sub denumirea de celiachie, enteropatie glutenică sau intoleranța la gluten, este o afecțiune cronică a tractului digestiv, declanșată de ingestia de gluten la persoanele cu predispoziție genetică. Predispoziția genetică (uneori numită și susceptibilitate genetică) reprezintă probabilitatea crescută de a dezvolta o anumită boală pe baza materialului genetic al pacientului.

Cum se manifestă intoleranța la gluten

Glutenul este o proteină care se găsește de obicei în grâu, secară și orz. La pacienții cu o predispoziție genetică pentru intoleranța la gluten și care consumă alimente ce conțin gluten, va apărea un răspuns inflamator care afectează mucoasa intestinală, rezultând în absorbția defectuoasă a nutrienților din alimente.

Tratamentul bolii celiace

Tratamentul bolii celiace constă în introducerea dietei fără gluten, care trebuie respectată toată viața. Înlocuirea glutenului din dietă este esențială, dar evitarea totală a acestuia este greu de realizat.Cele 3 cereale care conţin gluten sunt: grâu, orz şi secară. Orice produse alimentare care conţin cel puţin una dintre acestea pot declanşa simptomele bolii celiace.

Foto FACEBOOK

vezi emisiunile doctor de bine

Cum putem trăi chiar și cu 15 ani mai mult prin bio-hacking. Totul pornește de...
De ce îmbătrânirea se vede întotdeauna în zona gâtului. Nicio cremă nu funcționează,...
De ce avem nevoie de proteine și de colagen. Suplimentele nu sunt deloc eficiente,...
Suplimentele proteice pentru sportul la sală forțează rinichii. Când sunt contraindicate
Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies