Alimentul care poate răspândi cancerul în corp. Avertismentul specialiștilor 


Oamenii de știință au făcut recent o descoperire surprinzătoare. Se pare că acidul palmitic, care se regăsește în uleiul de palmier, unt sau în uleiul de măsline, ar putea fi responsabil pentru răspândirea cancerului în corp. 


Oamenii de știință susțin că efectele acestuia ar putea fi contracarate cu ajutorul unor medicamente sau diete speciale. Potrivit unui studiu realizati de cercetătorii spanioli și publicat în revista Nature, o cantitate crescută de acid palmitic din compoziția uleiului de palmier crește semnificativ riscul unor metastaze, în formele de cancer bucal sau de piele.

Studiul nu a fost realizat însă pe subiecți umani. 

„Acidul palmitic are ceva în el care îl face un catalizator extrem de puternic al metastazelor”, a spus profesorul Salvador Aznar-Benitah, de la Institutul de Cercetare în Biomedicină (IRB), Barcelona. „Cred că este prea devreme pentru a determina ce tip de dietă ar putea fi sigură pentru pacienții cu cancer metastatic, care ar încetini procesul metastatic.”

În cadrul studiului s-a observat că atunci când acidul palmitic a fost suplimentat în dieta șoarecilor, cancerele bucale și de piele s-au răspândit mai mult. 

Alți acizi grași, precum acid oleic și acid linoleic – grăsimile omega-9 și omega-6, găsite în uleiul de măsline și semințele de in, nu au prezentat același efect. 

vezi emisiunile doctor de bine

Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies