Alimentele pe care nu ar trebui să le consume cardiacii. Sunt foarte periculoase, avertizează medicii 


Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că dieta joacă un rol cheie în menținerea unei inimi sănătoase și în prevenirea bolilor de inimă. 


Din fericire, acest lucru nu înseamnă să renunți cu totul la pizza sau la dulciuri, ci să eviți să exagerezi sau să le transformi în alimente de zi cu zi.

Dr. Elizabeth Klodas, un cardiolog format la John Hopkins și fondator al unei companii care produce alimente care scad colesterolul, recunoaște pentru Business Insider că se bucură de înghețată și chipsuri ocazionale, la fel ca orice altă persoană.

Iată care sunt cele mai periculoase alimente pentru cardiaci 

1. Unt și brânză

Unii cardiologi își sfătuiesc pacienții să evite cu totul grăsimile rele, dar că este foarte dificil să se respecte această regulă, deși îi sprijină pe pacienții care vor să încerce.

Grăsimile saturate sunt cele pe care ar trebui să le limităm în mod activ. Aceste grăsimi sunt în mod caracteristic solide la temperatura camerei și provin din surse animale, cum ar fi untul și brânza.

2. Alimente prăjite

Alimentele prăjite sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sare, care pot crește tensiunea arterială.

3. Slănină și cârnați

Klodas spune că evită complet cărnurile și mezelurile procesate, inclusiv șunca și cârnații.

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies