A slăbit peste 22 de kilograme într-un an și nu s-a maî îngrășat deloc în 7 ani! Secretul său: principiul 80/20


Gen Cohen a petrecut aproape un deceniu urmând diverse diete la modă care nu au făcut decât să o îngrașe.


La 21 de ani a decis să facă ceva diferit: o abordare mai durabilă. A început să se iubească pentru că este sănătoasă, în loc să se urască pentru că nu este slabă.

Gen Cohen a petrecut aproape un deceniu, de la vârsta de 12 ani, încercând diferite diete de modă în încercarea de a pierde în greutate.

"Greutatea mea a fost o luptă constantă toată viața mea", spune Cohen, acum în vârstă de 29 de ani, pentru Business Insider.

După ce s-a îngrășat la universitate, nu s-a mai recunoscut. A decis să facă o schimbare și să pornească într-o călătorie de schimbare fizică, dar de data aceasta a vrut să o facă diferit.

Cohen, care locuiește în San Diego (SUA), a urmat o dietă bogată în proteine cu un ușor deficit caloric și a respectat principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a tăiat nimic din alimentația sa și s-a bucurat de răsfățuri și de alcool cu moderație.

Deși Cohen nu a slăbit timp de 3 luni, a continuat să slăbească în mod constant, pierzând 22,6 kilograme într-un an. Ea și-a menținut greutatea timp de 7 ani.

Mâncare gătită în casă cu un ușor deficit caloric

Cohen știa că va trebui să aibă un deficit caloric pentru a slăbi, dar, spre deosebire de multe dintre încercările sale anterioare, a decis să nu reducă prea mult caloriile, deoarece dorea să facă acest lucru durabil (ceea ce recomandă în general dieteticienii și nutriționiștii).

În loc să elimine carbohidrații și grăsimile, așa cum încercase anterior, ea a căutat un echilibru sănătos. De asemenea, s-a concentrat pe proteine, asigurându-se că primește o cantitate bună la fiecare masă (proteinele te ajută să îți menții mușchii și te mențin sătul) și a început să pregătească mesele.

Cohen nu mai gătise niciodată piept de pui, așa că a învățat despre gătit și nutriție în același timp.

În fiecare duminică dimineața, își făcea un plan de masă pentru săptămâna respectivă, mergea la magazinul alimentar, apoi se întorcea acasă și pregătea masa.

A cântărit și a măsurat totul. Numărarea caloriilor și cântărirea a ceea ce mănânci poate fi un instrument educațional util și te poate ajuta să înveți ce îți oferă diferite alimente și cât de mult are nevoie corpul tău; cu toate acestea, nu este pentru toată lumea și nici nu este singura modalitate de a pierde grăsime.

Cel mai important este că Cohen nu a fost prea strictă cu dieta ei, urmărind să respecte principiul "80/20". Acest lucru însemna că 80% din ceea ce mânca Cohen era nutritiv și echilibrat, iar 20% era ceea ce avea chef să mănânce. Nutriționiștii recomandă această abordare, deoarece înseamnă că nu vă privați de ceea ce vă place și, din nou, este mai durabilă.

O accidentare a făcut ca Cohen să nu poată face exerciții fizice serioase, dar a fost consecventă cu alimentația ei.

Cohen nu a pierdut în greutate în 3 luni

În primele trei luni ale noului său stil de viață, Cohen nu a slăbit nici măcar un kilogram.

"Am fost devastată, confuză, m-am simțit trădată", spune Cohen. "Îmi făceam analize de sânge, îmi testam tiroida, exploram toate aceste căi și opțiuni diferite.

Cohen a luat decizia de a-și îndepărta metoda contraceptivă (un DIU din cupru), deși medicul ei îi spusese că nu îi va afecta greutatea. În 7 zile de la îndepărtare, Cohen a slăbit 4,5 kilograme.

DIU de cupru, cunoscut și sub numele de spirale de cupru, este un contraceptiv non-hormonal, iar creșterea în greutate nu este listată ca efect secundar. Deși există unele dovezi anecdotice de la femei care susțin că dispozitivul a cauzat creșterea în greutate, lipsesc dovezile științifice.

Cohen nu știe dacă îndepărtarea DIU a influențat pierderea ei în greutate sau dacă a fost o coincidență, pentru că uneori poate dura ceva timp până când se observă cum scade cântarul.

Cohen, care este acum un antrenor de nutriție certificat, suspectează că organismul ei era într-o stare de stres ridicat după ani de diete yo-yo, așa că i-a luat ceva timp să își revină.

În următoarele nouă luni, Cohen a mai slăbit încă 18 kilograme. "Continui să spun că mi-a luat 12 luni să slăbesc pentru că lucram cu luni de zile înainte", spune ea.

Cohen și-a menținut pierderea în greutate timp de șapte ani

După ce a pierdut toată greutatea pe care dorea să o piardă, Cohen a trecut la faza de menținere, care nu a fost ușoară. A fost nevoie de câteva încercări și erori pentru a-și da seama cât de mult să mănânce pentru o greutate stabilă, explică ea.

Faptul că a învățat să pregătească versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor sale preferate a ajutat-o să se bucure de bunătăți, menținându-și în același timp silueta sub control, și a lucrat asupra mentalității și stimei de sine, ceea ce a ajutat-o să se bucure de fiecare masă și să nu se simtă vinovată după aceea

Îi place alcoolul cu moderație, dar a învățat să ia opțiuni mai ușoare în timp ce slăbea. De exemplu, un shot de tequila în loc de o margarita sau o vodcă cu sifon în loc de o vodcă Red Bull.

De când și-a revenit după accidentarea suferită în urmă cu un an, a început să facă exerciții de forță de 2-3 ori pe săptămână și să meargă pe jos.

"Nu sunt fata tipică de fitness care trebuie să meargă la sală 6 sau 7 zile pe săptămână", spune ea. "Sala de sport nu este terapia mea. Sala de sport este polița mea de asigurare".

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies