7 lucruri pe care nu trebuie să le atingi niciodată într-un hotel


Atunci când stăm la hotel, totul pare să fie foarte ordonat și să miroasă a curat. Cu toate acestea, nu tot ce strălucește este aur și nici nu contează întotdeauna prima impresie. 


Camerele din aceste locuri sunt adesea mai murdare decât o casă, o școală sau chiar un avion. Și nu este vorba de faptul că am devenit brusc fanatici în privința curățeniei. Ci pentru că bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții își găsesc adesea drumul în aceste locuri aglomerate.

Răspunsul la această lipsă de igienă se datorează vitezei cu care, în cele mai multe cazuri, personalul care trebuie să se ocupe de curățenie trebuie să își îndeplinească această sarcina. Ca urmare, unele elemente sunt trecute cu vederea sau nu sunt dezinfectate corespunzător. Așadar, țineți cont de această listă de lucruri pe care nu trebuie să le atingeți niciodată într-un hotel. 

1. Telecomenzi 

Telecomenzile televizoarelor sau telecomenzile pentru aerul condiționat din hotel trec prin mai multe mâini decât ați putea crede. Cu toate acestea, există șanse ca aceastea să nu fi fost niciodată dezinfectate. 

Puteți fi siguri că, în aceste condiții, ele vor avea mai multe bacterii decât capacul de toaletă, care a fost dezinfectat. Ce puteți face pentru a evita contactul cu această sursă nesfârșită de germeni? Ei bine, aveți întotdeauna în bagaj câteva pungi de plastic transparente în care să puneți dispozitivul și un material de etanșare. În acest fel vă veți putea proteja de acest adevărat focar de germeni patogeni. Și veți putea să vă urmăriți programul preferat fără să vă asumați riscuri suplimentare.

2. Telefonul 

Telefonul este un alt element frecvent utilizat în camera de hotel care este adesea neglijat atunci când vine vorba de o curățare temeinică. Și aici nu doar mâinile intră în joc, ci și respirația umană care răspândește germeni pe acest aparat.

Dar dacă nu puteți evita tentația de a comanda mâncare din cameră sau dacă nu doriți să coborâți la parter pentru a discuta personal cu recepționerul orice problemă de serviciu, folosiți șervețele dezinfectante pentru a-l curăța. 

3. Paharele din baie 

Un studiu realizat de ABC News a constatat că 73% dintre angajații de la curățenie nu se opresc de obicei să curețe în detaliu paharele pe care hotelurile le lasă în baie și, de multe ori, obișnuim să lăsăm periuțe de dinți sau să bem apă noaptea din acestea. Așadar, mai bine evitați orice contact cu aceste pahare și mai bine folosiți unele noi, din plastic, pe care ulterior să le aruncați. 

4. Blatul chiuvetei din baie 

În timp ce băile dintr-o unitate hotelieră ar trebui să fie locurile în care se pune cel mai mult accent pe igienă (și chiar așa este), locurile care se curăță cel mai mult sunt cada, toaleta și bideul. Cenușăreasa în această chestiune este de obicei blatul, inclusiv chiuveta. Și aici, șervețelele sunt norma. Dar puteți folosi și un spray dezinfectant. 

5. Aparatele de cafea

În unele hoteluri este obișnuit să găsim un aparat de cafea sau un fierbător de apă pentru a ne putea pregăti propriile infuzii. În mod normal, aceste aparate nu prezintă niciun inconvenient pentru igiena și sănătatea noastră. 

Problema apare atunci când acestea sunt foarte vechi și nimeni nu s-a oprit vreodată să le spele cum trebuie sau, mai rău, când au fost curățate incorect și cu produse nepotrivite. 

6. Cuvertura de pe pat 

Totul indică faptul că așternuturile și fețele de pernă ale patului din cameră sunt proaspăt spălate. Dar cum rămâne cu cuvertura de pat? Sunt șanse ca aceasta să nu fi fost spălată de câteva luni. Ce este de făcut în astfel de cazuri? Dacă nu aveți chef să vă aduceți propria cuvertură de pat pentru a o înlocui pe cea pusă la dispoziție de hotel, ceea ce trebuie să faceți este să evitați pe cât posibil contactul cu aceasta. Îndepărtați-o sau, dacă o păstrați, evitați să vă puneți obiectele personale pe ea.

7. Gheața 

Dacă simțiți nevoia să beți o băutură rece în cameră, luați în considerare găleata cu gheață ca parte a listei de lucruri pe care nu ar trebui să le atingeți niciodată într-un hotel. Cu atât mai puțin să consumi gheața din ea. Așadar, dacă insistați să beți o șampanie sau ceva similar, fie că sunteți în companie sau singuri, asigurați-vă - chiar dacă nu pare atât de romantic sau atractiv - că gheața care vă este adusă este conservată în pungi de plastic de la sursă.

În plus, este indicat să dezinfectați și întrerupătoarele., precum și orice alt element pe care considerați că îl folosiți frecvent. Și, în toate cazurile, nu uitați că o curățare adecvată a mâinilor este, de obicei, cea mai bună prevenție atunci când vine vorba de a scăpa de germenii care populează diferitele spații pe care le folosiți, inclusiv camerele de hotel.

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies