5 alimente care îți pot afecta funcționarea creierului


Creierul are nevoie de multă energie pentru a funcționa corect, energie pe care o obținem din alimentele pe care le consumăm zilnic, însă nu toate sunt benefice pentru sănătatea acestui organ important, așa că îți spunem despre câteva alimente care dăunează creierului.


Mâncare rapidă

Fast-food-ul reduce capacitatea de învățare a creierului, Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne susținând că persoanele care mănâncă fast-food nu au performanțe la fel de bune ca cele care au o dietă sănătoasă, împiedicând, de asemenea, nașterea de noi neuroni.

Mâncare prăjită

Aceste alimente distrug celulele nervoase din creier care transmit informații prin creier. Consumul de alimente prăjite crește, de asemenea, colesterolul din artere, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.

Zahăr

Consumul excesiv de zahăr poate afecta funcția cerebrală, Școala Medicală Harvard susținând că un consum excesiv de alimente zaharoase afectează funcția cognitivă, dar duce și la apariția unor boli precum diabetul.

Cofeină

Cofeina ne poate ajuta să ne trezim și să rămânem alerți într-un anumit interval de timp, însă Administrația americană pentru Alimente și Medicamente atrage atenția că prea multă cofeină poate cauza probleme în creierul nostru, cum ar fi tulburări de somn, anxietate și dureri de cap.

Grăsimi

Consumul de alimente cu cantități mari de grăsimi nu numai că duce la probleme de obezitate, dar are și un efect negativ asupra sănătății creierului. Consumul de prea multe grăsimi afectează capacitatea cognitivă, care este direct legată de memorie.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies