Mâncare rapidă
Fast-food-ul reduce capacitatea de învățare a creierului, Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne susținând că persoanele care mănâncă fast-food nu au performanțe la fel de bune ca cele care au o dietă sănătoasă, împiedicând, de asemenea, nașterea de noi neuroni.
Mâncare prăjită
Aceste alimente distrug celulele nervoase din creier care transmit informații prin creier. Consumul de alimente prăjite crește, de asemenea, colesterolul din artere, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.
Zahăr
Consumul excesiv de zahăr poate afecta funcția cerebrală, Școala Medicală Harvard susținând că un consum excesiv de alimente zaharoase afectează funcția cognitivă, dar duce și la apariția unor boli precum diabetul.
Cofeină
Cofeina ne poate ajuta să ne trezim și să rămânem alerți într-un anumit interval de timp, însă Administrația americană pentru Alimente și Medicamente atrage atenția că prea multă cofeină poate cauza probleme în creierul nostru, cum ar fi tulburări de somn, anxietate și dureri de cap.
Grăsimi
Consumul de alimente cu cantități mari de grăsimi nu numai că duce la probleme de obezitate, dar are și un efect negativ asupra sănătății creierului. Consumul de prea multe grăsimi afectează capacitatea cognitivă, care este direct legată de memorie.