Iar modalitatea ideală de a trata acest lucru este, fără îndoială, să vă spălați pe dinți de cel puțin trei ori pe zi, pe lângă întărirea curățării cu ață dentară și vizitarea dentistului la fiecare șase luni.
Deși sarcina de a te spăla pe dinți este simplă, trebuie să ai grijă și la periuțele de dinți pe care le folosești, pentru că, dacă acestea nu sunt dezinfectate, reprezintă un teren propice pentru bacterii, care pot fi dăunătoare pe termen lung.
Care sunt cele 4 alternative pentru a-ți dezinfecta periuța de dinți?
Folosirea clorhexidinei: care este un dezinfectant antiseptic, iar atunci când este folosit, începe să acționeze în 15-30 de secunde și are un efect rezidual de șase ore.
Tablete de curățare dentară: acestea sunt o opțiune foarte eficientă și ajută, de asemenea, la menținerea periuței de dinți curate.
Apa de gură: apa de gură servește la dezinfectarea periuței de dinți, asta deoarece are o mare putere antibacteriană, ideală pentru a elimina prezența bacteriilor.
Peroxidul de hidrogen (apă oxigenată): peroxidul de hidrogen este de asemenea ușor de găsit și atunci când este folosit pentru a dezinfecta, are o acțiune imediată, totuși, dacă folosești această alternativă, trebuie să fii atent deoarece dacă rămân reziduuri pe periuță, acestea pot provoca daune la nivelul dinților și al gurii.
sursa foto: shutterstock.com