Scanarea digitală. De ce nu trebuie să accepți altceva în cabinetul stomatologului  


Cu siguranță, trăim în era digitală. Gadgeturile sunt parte din viața noastră în fiecare segment, de la telefonie mobilă, la mașinile pe care le conducem sau la tehnologia folosită în amenajarea locuințelor.  Era digitală a adus progrese extraordinare și în stomatologie.


Astăzi, putem obține un zâmbet de Hollywood indiferent de probleme cu care ne confruntăm, și totul datorită tehnologiei digitale.

 

“Scanarea digitală este posibilă datorită tehnologiei digitale. Este o manoperă de ultimă oră, care ne dă control, precizie și predictibilitate în ceea ce privește rezultatul tratamentelor. Folosind scanarea digitală și alte gadgeturi stomatologice, putem să îi oferim pacientului rezultatul final, iar acesta poate să își exprime alegerile, să solicite modificări după preferință. Și totul înainte de a începe tratamentul! Scanarea digitală este primul pas în tratamentele stomatologice digitale alături de investigațiile 2D si 3D.”, explică Dr. Simona Boberis. 

 

Un principiu pe care s-a construit era digitală este precizia. În stomatologie, scanarea digitală oferă cel mai înalt grad de precizie existent la ora actuală. De asemenea, un alt principiu în medicina dentară digitală este personalizarea. “Pacienții beneficiază de tratamente 100% personalizate, indiferent dacă vorbim despre protetica, implantologie sau estetică. Pentru că putem colecta informații cu precizie la nivel de micron, putem realiza tratamente personalizate pentru fiecare pacient în funcție de istoricul său medical, de stilul de viață și de obiectivele personale cu privire la sănătatea și estetica dentară”, adaugă Dr. Boberis. Aceasta precizează că scanarea digitală este folosită alături de amprentarea digitală.

“Pacienții beneficiază de timp redus de tratament, scanarea durează câteva zeci de secunde în funcție de nevoie, dacă avem nevoie să scanăm amândouă arcadele sau doar unul sau doi dinți. De asemenea, reflexul de vomă este anulat, iar acest aspect este prețios, deoarece în stomatologia tradițională pacienții nu se simțeau confortabil prin metodele clasice.”

 

Iar la final, am păstrat un avantaj pentru care sa solicitați scanarea digitală la stomatolog de fiecare dată. Scanarea digitală arhivează starea danturii în momentul realizării sale. Astfel, peste ani, dacă s-a întâmplat să aveți un accident sau să pierdeți un dinte, pe baza istoricului oferit de scanarea și amprentarea digitală, zâmbetul poate fi reconstruit impecabil conform specificatiilor fetei, mușcăturii, vârstei și nu numai. Acesta este unul dintre secretele vedetelor de peste ocean. 

 

Dr. Simona Boberis face parte din echipa Clinica 32 și ofera cu succes pacienților tratamente stomatologice digitale prin conceptul totul sub un singur acoperis. Fiecare tratament se realizeaza cu abordare multidisciplinara, tehnologie digitala si materie prima superioara. Pentru a afla mai multe informatii utile de la Dr. Simona Boberis o puteti urmari in singura emisiune despre tratamente stomatologice digitale: 

 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies